• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIJATELJSKE:Izgubili Francuzi, Rumuni, Srbi...

Loše veče za reprezentacije iz sedme grupe kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. godine

 PRIJATELJSKE:Izgubili Francuzi, Rumuni, Srbi... Izvor: MONDO

Sve učesnice te grupe su izgubile u prijateljskim mečevima, osim Litvanije, koja je doduše imala provjeru protiv nejake Andore.

Stadion "Velodrom" u Marseju bio je u srijedu uveče jedno od najbogatijih mjesta na Zemlji. Na terenu desetine miliona evra u nogama igrača iz najbogatijih evropskih klubova (Barselona, Real, Inter, Bajern, Lion...), pored terena jedan od fudbalskih bogova, ako ne i sam Bog - Dijego Maradona.

Francuska i Argentina odigrali su vrlo zanimljiv i žustar meč, u kojem su "gaučosi" bili bolji - 2:0.

Željeli su Francuzi, a prije svega selektor Rajmon Domenek pobjedu u meču protiv Argentine, prije svega da se povrati povjerenje u reprezentaciju i donekle ublaži loša slika iz prošle godine. "Ovaj meč za nas nije prijateljski nego takmičarski", rekao je (neomiljeni) francuski selektor uoči utakmice.

Ali, treba pobijediti jednu od najboljih svjetskih selekcija. U prvom dijelu igre bilo je šansi na obe strane (Riberi vs Mesi), pa i "brazilskih" poteza Francuza, ali zatresla se samo mreža domaćina, kada je u 41. minutu vezista Njukasla Gutijerez preciznim udarcem iz šesnaesterca savladao Mandandu.

Bio je to prvi gol Gutijereza u osmom nastupu za Argentinu, kojim je obradovao grupu navijača na stadionu u Marseju i naravno Maradonu, koji je uoči meča izjavio da je svojevremeno bio igrač Olimpika iz Marseja. Ali, samo na papiru.

Finiš meča pripao je Lionelu Mesiju, novom Maradoni argentinskog i svjetskog fudbala. Karlos Tevez je izdržao duel na sredini terena, izbacio je Mesija, koji u trku "lomi" Bakarija Sanju i šalje loptu u mrežu za 2:0 i uzvike: "ole, ole" argentinskih navijača na "Velodromu". Druga utakmica Argentine pod vođstvom Maradone i druga pobjeda bez primljenog gola.

Francuzi nisu prikazali mnogo. U drugom poluvremenu nisu stvorili nijednu šansu, a ako Domenek i ovo "preživi" onda je stvarno neuništiv.

Naredni protivnik reprezentacije Srbije u kvalifikacijama, Rumunija poražena je u Bukureštu od Hrvatske 2:1, a meč je obilježio i povratak na teren Eduarda da Silve, poslije godinu dana pauze zbog loma noge i oporavka.

Rumuni su vodili 1:0 (Marica 22. minut), ali samo sedam minuta, kada je izjednačio Rakitić. Završni darac Hrvati su zadali petnaestak minuta prije kraja meča, kada je upravo Da Silva asistirao Niki Kranjčaru za 2:1.

Pali su i Austrijanci. Doduše, to i nije neko iznenađenje, jer su ugostili čvrste Šveđane, koji su u razmaku od pet minuta postigli dva gola.

Jedino su dobili Litvanci, ali s obzirom na to da je protivnik bila Andora, ovaj rezultat se maltene i ne piše.


Rumunija - Hrvatska 1:2 (1:1)
/Marica 22' - Rakitić 29', Kranjčar 75'/

Litvanija - Andora 3:1 (1:0)

Austrija - Švedska 0:2 (0:2)

Francuska - Argentina 0:2 (0:1)
/Gutijerez 41', Mesi 83'/

UKRAJINA - SRBIJA 1:0 (1:0)


Od ostalih prijateljskih utakmica koje su igrane u srijedu širom svijeta, izdvajamo blam reprezentacije BiH koja je poražena u Rijeci od Rijeke!

Pred 2.500 gledalaca na Kantridi, Rijeka je iznenadila ekipu Miroslava Ćire Blaževića pobijedivši 3:2, iako je selekcija BiH dva puta vodila (1:0 i 2:1).

Ostali rezultati prijateljskih utakmica:

Njemačka - Norveška 0:1
Moldavija - Makedonija 1:1
Letonija - Jermenija 0:0
Island - Lihtenštajn 2:0
Izrael - Mađarska 1:0
Kazahstan - Estonija 2:0
Poljska - Vels 1:0
Grčka - Danska 1:1
Švajcarska - Bugarska 1:1
Tunis - Holandija 1:1
Belgija - Slovenija 1:0
Turska - Obala Slonovače 1:1
Maroko - Češka 1:1
Egipat - Gana 2:2
Južna Afrika - Čile 0:2
Urugvaj - Libija 3:2

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC