• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LIGA EVROPE: Široki IN, Sloboda OUT

Fudbaleri Širokog Brijega definitivno će predstavljati BiH u Ligi UEFA, potvrdila je Evropska kuća fudbala, a objavljeno na sajtu ovog kluba.

 LIGA EVROPE: Široki IN, Sloboda OUT Izvor: MONDO

Kako se navodi u informaciji objavljenoj na web stranici širokobriješkog kluba, tuzlanska Sloboda jedan je od četiri kluba koja nisu dobila licencu za evropska takmičenja, pa će umjesto nje BiH predstavljati Široki koji je dobio evropsku licencu.

Pored Slobode licencu nisu dobili ni izraelski Beitar iz Jeruzalema (njihova zamjena je Bnei Jehuda), jermenski Ararat Jerevan (mijenja ih FC MIKA), te predstavnik Kazahstana Lokomotiv iz Astane (mijenja ih Okzhetpes).

Širokobriježani su nosoci u prvom pretkolu, dok se preostala dva bh. predstavnika (Slavija i Sarajevo) u takmičenje uključuju u drugom pretkolu gdje niko od predstavnika BiH ne bi trebao da bude nosilac.

Eventualni prolaz u drugo pretkolo donio bi klub s Pecare dodatnih 90.000 eura, a iste novčane nagrade očekuju sve klubove koje izbore treće pretkolo.

Žrijeb parova prvog pretkola održat će se 22. juna, a utakmice su na rasporedu 2. i 9. jula.

U premijernom izdanju novog evropskog takmičenja sudjelovat će ukupno 160 klubova, a u prvom pretkolu njih 50:

NOSIOCI:

Rozenborg (Norveška), Madervel (Škotska), Randers (Danska), Bnei Jehuda (Izrael), Helsingborg (Švedska), Spartak Trnava (Slovačka), Polonia Varšava (Poljska), Sombateli Haladas (Mađarska), Slaven Belupo (Hrvatska), Anortozis (Cipar), Rudar Velenje (Slovenija), Lahti (Finska), Dinaburg (Latvija), Široki Brijeg (BiH), Vėtra (Litva), Zimbru Kišinev (Moldavija), Sligo Rovers i Deri Siti (Irska), Renova i Milano (Makedonija), Keflavík i Fram (Island), Olimpi Rustavi i Zestaponi (Gruzija), te Dinamo Minsk (Bjelorusija).

DRUGI ŠEŠIR:

MTZ-Ripo (Bjelorusija), Trans Narva i Kalju (Estonija), Inter Baku i Simur Zakatala (Azerbejdžan), Vlaznija i Dinamo Tirana (Albanija), MIKA i Banants Jerevan (Armenija), Irtiš i Okzhetpes (Kazahstan), Linfield i Lisburn Distileri (S. Irska), Ljaneli i Nju Seints (Wales), B36 Toršavn i NSI Runavík (Farski otoci), UN Kerjeng 97 i Grevenmaher (Luxemburg), Valeta i Birkirkara (Malta), Budućnost i Sutjeska Nikšić (Crna Gora), Santa Koloma (Andora) i Juvenes/Dogana (San Marino).

(Fena)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC