• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žuka na rastanku: Dovešću u Partizan Žuku!

Antonelo Žuka se oprostio od Partizana, uz poruku: "Hvala svima puno! Partizan i Grobari zauvijek u mom srcu!".

 Žuka na rastanku: Dovešću u Partizan Žuku! Izvor: MONDO

Brazilac Žuka oprostio se u četvrtak od dresa Partizana kojeg je nosio u prethodne dvije godine, uz veliku zahvalnost svima, a posebno Grobarima.

"Hvala puno svima", rekao je Žuka na srpskom jeziku, a potom dodao: "Prethodne dvije godine su bile fantastične, dvije najbolje i najuspješnije godine u mojoj karijeri. Ovaj grad, ovaj klub i Grobari zauvijek će ostati u mom srcu".

Bilo je to emotivno obraćanje Žuke (primjetili smo i suze u njegovim očima), brazilskog fudbalera koga su navijači Partizana jednostavno obožavali. Od prvog trenutka kada je izašao na teren u crno-bijelom dresu imao je podršku Grobara, a uzvraćao im je velikom borbenošću na terenu, ginući za svaku loptu.

"Nisam želio i mogao da odem, a da ne kažem: Hvala svima! Svi su se trudili da mi pomognu od prvog dana. Kada sam dolazio u Beograd mislio sam da će biti mnogo teže, ali brzo sam se adaptirao, prije svega zato što su ljudi ovde slični onima u Brazilu. Svako mi je uvijek bio na usluzi i osjećao sam se kao kod kuće. Hvala trenerima Miroslavu Đukiću i Slaviši Jokanoviću, saigračima...", rekao je Žuka.

O navijačima...

"Grobari su bili nevjerovatni! Koliko će mi samo stvari ostati zauvijek u sjećanju...Kad smo bili u Rumi Brana Ilić i ja dočekalo nas je 2.000 djece, proslava titule protiv Napretka u Kruševcu prošle godine, a onda iznenađenje koje su mi priredili navijači za moj rođendan, svi ti baloni, torte...Grobari će ostati u mom srcu zauvijek!", rekao je Žuka.

PLAKETA I DRES SA BROJEM 82

Iako odlazi iz Partizana u španski Deportivo, Žuka je rekao da će dolaziti u Beograd kad god bude mogao, a svom dosadašnjem klubu poželio je plasman u Ligu šampiona.

"Svi znaju koliko volim da boravim u Beogradu. Bitno je poštovanje koje sam imao na svakom koraku. To se ne zaboravlja", rekao je vezni fudbaler.

Kad je već toliko vezan za Partizan zašto onda ide?

"To je moj izbor. Imao sam dobru ponudu, od Deportiva, velikog kluba kao što je Partizan. Pružila mi se prilika da igram u jakoj ligi kao što je španska. Nadam se da ću i u La Korunji imati uspjeha kao ovdje", dodao je Brazilac.

Na oproštajnu konferenciju za novinare, Žuka je pozvao i sportskog direktora Ivana Tomića kako bi demantovao priče da iz Partizana odlazi nezadovoljan i zbog nesporazuma sa čelnicima kluba.

A koliko je vezan za crno-bijele, govori i sledeća izjava:

"Kad moj sin bude počeo da igra fudbal, dovešću ga ovde, u Partizan", rekao je Žuka u polušali.

Niko ne bi trebalo da se iznenadi ako neki Žuka bude jednog dana ponovo bude igrao u Partizanu.

A Tomić je potvrdio da su Žuka i Partizan uvijek bili na istim talasnim dužinama.

"Zadovoljni smo svakim sekundom koji je Žuka proveo u Partizanu i kako je igrao na terenu. Vrata Partizana uvijek će biti otvorena za njega za bilo koju vrstu saradnje", rekao je sportski direktor crno-bijelih.

A na kraju, Žuka je dobio plaketu Patizana i dres sa brojem 82, jer je toliko utakmica odigrao za crno-bijele.

Obrigado, Žuka!

(tekst i foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC