• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džeko očitao lekciju "novinarima"

Fudbalska reprezentacija BiH nije dozvolila iznenađenje protiv selekcije novinara u petak uveče u Sarajevu - 2:1.

 Džeko očitao lekciju "novinarima" Izvor: MONDO

Iako revijalnog karaktera, dvoboj sa izabranicima Dragana Jovića, selektor Miroslav Blažević najavio je kao najteži mogući test zbog antagonizma prema "sedmoj sili", koja je prečesto bivala jako kritična prema njegovom timu.

Zbog toga je Ćiro izveo najjači sastav u ovom trenutku, sa centarforom njemačkog šampiona Volfsburga Edinom Džekom, koji je sa dva postignuta gola u prvom poluvremenu bio najbolji akter utakmice na stadionu "Asim Ferhatović Hase" pred oko 10.000 navijača.

"Novinari" su bolje ušli u meč i prvi stigli do vođstva, koje mogu da zahvale golmanu selekcije BiH Nemanji Supiću. Poslije slobodnjaka fudbalera Željezničara Samira Bekrića u 14. minutu, lopta je prošla kroz ruke i noge novom čuvaru mreže kiparskog Anortozisa i odsjela u mreži – 1:0.

Samo dva minuta kasnije, proradila je njemačka veza - Zvjezdan Misimović, koji je u petak proslavio 27. rođendan, odlično je centrirao za Džeku, a ovaj je vješto izbjegao ofsajd zamku i glavom matirao Romea Mitrovića – 1:1.

U 27. minutu, Džeko je navijačima na "Koševu" pokazao zašto ga juri pola Evrope! Prošetao se kroz odbranu novinarske selekcije, a golmana Mitrovića je varkom tijela izbacio iz ravnoteže i lagano pospremio loptu u gol – 2:1.

Blažević je na poluvremenu ostavio na klupi Džeku i Misimovića, ali su i njihovi nasljednici Marko Topić i Miralem Pjanić takođe pokazali da mogu mnogo da doprinesu igri njegovih izabranika.

Jović, trener šampiona BiH Zrinjskog, koji je s klupe predvodio "novinare", u nastavku je potpuno izmijenio ekipu koja se takođe dobro nosila sa favorizovanom selekcijom BiH. Bilo je još nekoliko prilika na obe strane, ali se rezultat nije mijenjao.

Sledeći kontrolni meč, Ćirina ekipa igra protiv Omana u utorak u francuskom Kanu, dok u septembru se nastavljaju kvalifikacije za Mundijal 2010. godine u Južnoj Africi.

BiH: Supić, Nadarević, Pandža, Mravac, Jahić, Salihović, Rahimić, Muratović, Misimović, Ibričić, Džeko.

Selektor: Ćiro Blažević

Novinari: Mitrović, Ćorić, Perić, Regoje, Grabus, Đurić, Husić, Alispahić, Bekrić, Pajić, Kordić.

Selektor: Dragan Jović

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC