• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Liverpulu prijeti katanac?

Liverpulu prijeti bankrot ukoliko njegovi vlasnici do 24. jula ne postignu dogovor sa bankom o refinansiranju duga od 350 miliona funti.

 Liverpulu prijeti katanac? Izvor: MONDO

Američki biznismeni, Tom Hiks i Džordž Džilet, uzeli su kredit u tom iznosu prilikom kupovine kluba 2007. godine, a u toku prošle godine na to su platili kamate od 36,5 miliona funti.

Liverpul je u fiskalnoj godini, koja je završena u julu 2008, ostvario rekordne prihode od 159 miliona funti, od čega je profit iznosio 10,2 miliona funti. Međutim, kompanija Kop Fudbal limitid, koja je vlasnik kluba, u istom periodu ostvarila je gubitak od 43,9 miliona funti.

Zaključno sa julom 2008, tekući gubici kompanije povećani su na 86 miliona funti, a tome treba dodati i iznos kredita od 350 miliona.

U skladu sa objavljenim podacima, Premijer liga je upozorila Liverpul da "neizvijesnost oko refinansiranja kredita od 350 miliona funti dovodi u pitanje sposobnost kompanje da nastavi sa poslovnim aktivnostima".

Uprkos tome, Premijer liga vjeruje da će vlasnici Liverpula uspijeti da refinansiraju dugove i da slavni klub neće biti ugrožen.

"Nakon detaljne istrage, imamo razloga da očekujemo da će kompanija ipak osigurati nastavak poslovanja", navodi se u dopisu Premijer lige.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC