• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pantelić: Lakše je na tribinama

Na Mondijal se odlazi upravo tako... Kada ekipa pobjeđuje i u večerima u kojima ne ide baš sve po planu.

 Pantelić: Lakše je na tribinama  Izvor: MONDO

Srbija je do srijede u 20.30 pričala o tome koliko će Antićevi momci "komada da uvale Austrijancima", naročito poslije prilično ubjedljive pobjede u Beču u prvom susretu u grupi.

Bilo je 1:3 i samo onaj ko se bavi sportom zna da se rijetko događa da drugi meč sa istim rivalom ima jednako lak rasplet.

"Lako je biti navijač. Rekao sam to i prije utakmice, u subotu je taj utisak samo dobio potvrdu", izjavio je napadač tima Srbije Marko Pantelić, kojem je malo šta polazilo za rukom u duelima sa odbranom rivala.


"Nijednu ekipu nije lako savladati, pa još dva puta u istim kvalifikacijama... Austrija je s novim selektorom došla u Beograd motivisana, njeni igrači su htjeli da se predstave u drugačijem svjetlu od onog u Beču, ali i mi smo željeli tri boda i mislim da su na kraju poeni otišli na pravu stranu", dodao je špic Srbije, svjestan da se u danu željenog slavlja zbog odlaska u Južnu Afriku (a, svi se nadamo da će taj dan doći), niko neće sjećati da se Srbija provukla protiv Austrije pred prepunim stadionom.

Ostaće upisano: subota, 6. jun 2009. godine, Srbija - Austrija 1:0, strelac Nenad Milijaš u sedmom minutu sa penala.

"Najvažnije je da smo i dalje prvi, trudićemo se da na tom mjestu i završimo kvalifikacije. Navijači od nas uvijek očekuju pobjede, imperativ često umije i da veže noge", opisao je Milijaš atmosferu pred i za vrijeme utakmice, koja je "već bila dobijena".

A, dobijena je i zahvaljujući dozi sreće, naročito u drugom poluvremenu kada su Austrijanci igrali fudbal, a Srbija se odupirala.

Sjajno je što su se igrači poslije utakmice radovali kao kada se osvoji titula ili pobjedi najveći rival u sportu. Sjajno je i što je stadion bio pun i što bi, utisak je, bio pun i da je veći.

Bilo je sitnica i koje nisu bile sjajne, ali jedan podatak posebno hrabri pred rasplet kvalifikacija.

Ako se vratimo u prošlost, meč sa Austrijom bio je sinonim za najveće neuspjehe fudbalske reprezentacije tokom brojnih kvalifikacija. Od doba SFRJ, a naročito SRJ i SCG.

Srbija je rijetko gubila od najvećih timova u grupama. Ali, presudni bodovi falili su upravo iz mečeva u kojima je pobjeda bila imperativ. Kao protiv Finske, recimo.

Tri boda u Rumuniji niko nije uzeo zdravo za gotovo prije utakmice, ali ova u duelu sa disciplinovanim, smirenim i takmičarski nastrojenim Austrijancima - jeste.

Kako su Austrijanci, neopterećeni obavezama prema ishodu susreta, nastupili u Beogradu iznenadilo je mnoge, pa i igrače na terenu.

"Mi smo i očekivali težak meč, ali nismo baš očekivali da će Austrija doći da se ne nadigrava. Imali smo i mi neke prilike da ranije riješimo pitanje pobjednika, ali ih nismo iskoristili. Ono što je važnije je da smo pobjedili i osvojili tri planirana boda. Moram da istaknem veliku zahvalnost navijačima koji su nas sjajno bodrili tokom meča", rekao je Miloš Krasić poslije pete pobjede u šest mečeva kvalifikacija.

On je već junak srpskih navijača, koji su mu u više navrata skandirali tokom utakmice, a Krasić je u više navrata i pokazao i zbog čega je takav status stekao.

Čini se, najgore je prošlo. Sa tri boda sa Farskih Ostrva, sve će u septembru biti lakše.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC