• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poplavljeno preko 20 stadiona u RS

Autor mondo.ba

U nedavnim poplavama oštećeno je preko 20 stadiona u RS. Pod vodom bili stadioni u Doboju, Bijeljini, Šamcu, Krupi na Vrbasu, kao i nekoliko njih u Banjaluci.

Gradovi koji su najviše stradili su Doboj, Bijeljina i Šamac i tu su sportski tereni u potpunosti poplavljeni, ali potopljeno je i nekoliko stadiona na području Banjaluke.

Na jedinom stadionu sa vještačkom travom u banjalučkoj regiji, onom u Krupi na Vrbasu, oštećena je vještačka trava i drenaža a šteta se procjenjuje na oko 200.000 KM.

Osim ovoga, poplavljeni su i stadionu FK Karanovac, stadion FK Željezničara na Predgrađu, te stadion Sloge iz Trna.

Stadion Fudbalsko kluba Drina iz Zvornika ponovo je bio pod vodom, što je već gotovo redovna pojava čim se izlije rijeka Drina.

Mnogi klubovi ovih dana radili su na čišćenju i saniranju štete, a pomoć mogu očekivati od FSBiH koji je uputio dopis svim klubovima da prijave štetu, kao i od FSRS.

Fudbalski savez RS formirao je komisiju koja će obići sve terene koji su pretrpjeli štetu za vrijeme poplava, a potom će se podaci o štetama dostaviti izvršnom odboru FSRS koji će odlučiti na koji način će pomoći klubovima u sanaciji štete.

"Ima sigurno preko 20 oštećenih stadiona, ali tačan broj ćemo znati kada komisija obavi svoj posao. Zabrinjavajuće je da oštećenja nisu mala", izjavio je generalni sekretar FSRS Rodoljub Petković, prenosi "Euroblic".

Sjednica Izvršnog odbora FSRS na kojoj će se detaljnije raspravljati o direktnoj pomoći kluovima i stanovnicima nastradalih područja zakazana je za 9. jun.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC