• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kaka: Želio sam da ostanem u Milanu

U noći između ponedeljka i utorka, transfer Kake iz Milana u Real Madrid ozvaničen je, ali se stiče utisak da je to bilo protiv volje fudbalera.

 Kaka: Želio sam da ostanem u Milanu Izvor: MONDO

Sada je i zvanično, potvrđeno na sajtovima oba kluba: Rikardo Izekson Dos Santos Leite ili jednostavnije Kaka, postao je novi fudbaler Real Madrida za blizu 70 miliona evra i tako postao najskuplje plaćeni fudbaler svih vremena.

"Od sledeće sezone Kaka će igrati za Real Madrid", piše na oficijelnom sajtu milanskog kluba.

"AC Milan se zahvaljuje velikom čovjeku i šampionu za njegov odlučujući doprinos u toliko mnogo pobjeda ostvarenih u prethodnih šest sezona u crno-crvenom", dodaje se u saopštenju.

Do noći između ponedeljka i utorka, najskuplje plaćeni fudbaler planete bio je Zinedin Zidan, kojeg je Real Madrid platio Juventusu skoro 53 miliona evra.

"Želio sam da ostanem u Milanu, ali globalna ekonomska kriza je uticala na mnoge klubove, naročito one koji vode biznis na način na koji to radi Milan", izjavio je Kaka brazilskom "Žornal Nasionalu".

"Pričao sam sa direktorima Milana i složili smo se da bi transfer bio u svačijem interesu u ovom trenutku", dodao je on.

Milan je još u januaru prihvatio ponudu Mančester sitija u iznosu od preko 100 miliona evra, ali je igrač odbio da pređe u prebogati, ali osrednji premijerligaški tim.

Real Madrid, iako u rezultatskoj krizi, druga je priča. Tamo su Kaku dočekali kao spasitelja i nude mu broj "5", koji je nosio Zidan.

"To bi bila velika odgovornost. Zidan je nevjerovatan igrač, bilo da je igrao za Real ili Francusku, tako da ne bih volio da nosim isti broj. Bolje da malo sačekamo prije nego što izaberem broj na dresu", rekao je Kaka, koji će birati između "8", "10" i "22", iako su sva tri broja zauzeta.

U Madridu su nestrpljivi da se najbolji igrač svijeta za 2007. godinu odluči, jer istog dana kada dresovi budu odštampani i pušteni u prodaju najveći procenat novca koji je uplaćen na račun Milana, vratiće se kroz prodaju dresova i lutkica sa Kakinim likom, širom svijeta.

Kaka je debitovao za Milan 1. septembra 2003. godine, u Ankoni (0:2) i već tada pokazao da je cijena koju su rosoneri platili Sao Paolu (manje od šest miliona evra) smiješna za ono što će virtouz rođen 22. aprila 1982. godine donijeti italijanskom fudbalu.

Tokom šest godina u Milanu, Kaka je osvojio dvije Lige šampiona, FIFA klupsko svjetsko prvenstvo, skudeto, evropski i italijanski Super kup, kao i dva najveća individualna priznanja u svijetu fudbala: "Zlatnu loptu" časopisa "Frans Fudbal" za najboljeg igrača u Evropi i titulu igrača planete u izboru FIFA.

Zbog toga, na sajtu Milana napisano je i sledeće:

"Daljina nije važna. Milan, Milanisti i Riki će uvijek biti jedni uz druge, ruku uz ruku i paziti na rezultate ovog drugog. Danas je bio lijep dan, ali šta je Milan uradio? Kaka će to pitanje postavljati još dugo. Da li je Riki dao gol? Da li sve ide kako treba, Riki? Pitaće Milanisti..."

U Milanu će 22. april i dalje biti crveno slovo.

"Tog dana će svaki Milanista morati da poželi Kaki srećan rođendan i da pamti taj dan".

"Kada budemo slavili 110 godina Milanovog postojanja u decembru, šest godina sa Rikijem biće uvijek veličani", podvučeno je u saopštenju AC Milan.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC