• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FS Srbije očekuje "oštra kazna"?

Novo divljanje srpskih navijača na meču kvalifikacija za SP 2010, između Srbije i Austrije, moglo bi skupo da košta FS Srbije.

 FS Srbije očekuje "oštra kazna"? Izvor: MONDO

Prije početka utakmice prošle subote na stadionu Crvene zvezde, poletjele su baklje sa južne i istočne tribine prema malobrojnim navijačima gostujuće reprezentacije, a sve je imalo i zvučni efekat u gromoglasnom zviždanju austrijskoj himni, što je nažalost postala tradicija na utakmicama srpske reprezentacije u Beogradu.

Tužna tradicija...

Sve to, svakako, znaju u sjedištu FIFA u Cirihu i uskoro će Disciplinska komisija Svjetske kuće fudbala odlučiti na koji način će sankcionisati nesportsko ponašanje publike na mečevima Srbije. Podsjetimo, "Marakana" je jednom već bila zaključana, a najgora kazna mogle bi da budu prazne tribine na odlučujućem meču kvalifikacija, 9. septembra protiv Francuske u Beogradu!

U poređenju sa tim, "odvaljivanje" po džepu u vidu 100.000 švajcarskih franaka je "premija".

"Gledao sam na drugom programu austrijske televizije kako vaši navijači bacaju baklje u igralište i na goste iz Austrije. Ali, prije bilo kakve odluke, sačekaću da dobro prostudiram izvještaje delegata u sudija", izjavio je dopisniku "Novosti" iz Ciriha, švajcarski advokat Marsel Matije, koji je predsjednik Disciplinske komisije FIFA.

"Kazne će biti i to oštre. I neće samo Srbi biti na tapetu, već i još neke zemlje bivše Jugoslavije. Smatrali smo da će srpski Savez, zajedno sa policijom, dobro organizovati meč sa Austrijom. Ali, ispostavilo se da je huliganskih ispada bilo i prije utakmice, ispred stadiona, a zatim i na stadionu. Ipak, moram da kažem da odluku ne donosim ja lično, već Disciplinska komisija FIFA kojom predsjedavam",
dodao je Matije.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC