• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poljski navijači izazvali skandal u Beogradu

Poljski navijači protestovali su u Beogradu protiv vlade svoje zemlje vulgarnim transparentom i porukama "Kosovo je srpsko"!

 Poljski navijači izazvali skandal u Beogradu Izvor: MONDO

Oni su odabrali utakmicu koja nema uopšte veze sa njima, Srbija - Austrija (1:0), koja je u okviru kvalifikacija za SP 2010. odigrana na Marakani 6. juna, pišu poljski mediji.

Za transparent iz dva dijela sa vulgarnom porukom poljskoj vladi i politici premijera Donalda Tuska i sa porukom "Kosovo je srpsko" i "Cijela Poljska viče" poljski mediji saznali su posredstvom sajta JuTjub, gdje se pojavio amaterski snimak tribina na toj utakmici u Beogradu.

Transparent je vrlo brzo uklonjen, medjutim, ovdašnji mediji upozoravaju da je riječ o velikom medjunarodnom skandalu, pošto UEFA i FIFA ne dozvoljavaju nikakvu političku propagandu na stadionima i za vrijeme utakmica.

Neuobičajeno u cijelom incidentu je to da niti je utakmica igrana u Poljskoj, bio je to meč dvije za Poljake strane reprezentacije, a u Poljskoj je tog dana zbog izbora za Evropski parlament obavezivala izborna ćutnja.

Poljski mediji upozoravaju takodje da Poljaci ne bi mogli da razviju toliki trasnparent direktno kod terena bez pomoći srpskih "jataka", a na to upućuje i drugi dio poruke "Kosovo je srpsko".

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC