• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kleut: Zvezda za četiri godine na "nuli"

Vršilac dužnosti genseka Crvene zvezde izjavio da je njegov cilj tokom četvorogodišnjeg mandata da "očisti dug od 28 miliona evra".

 Kleut: Zvezda za četiri godine na "nuli" Izvor: MONDO

"Smatram da je realno, a to bi bio najveći uspjeh ovog tima čiji sam i ja dio, da za naredne četiri godine Zvezda vrati sve dugove bankama, dobavljačima, kao i svima koji su pozajmili novac. To ćemo uraditi na osnovu smanjenja troškova, realnijih ugovora igrača, ali nam je neophodan i rezultat", izjavio je Andrija Kleut za "Novosti".

Vršilac dužnosti genseka tvrdi da Zvezda intenzivno pregovara sa potencijalnim sponzorima, koji bi trebalo da ulože u klub oko milion i po evra.

"U toku je više pregovora koji će naredne nedjelje biti prezentirani javnosti. Vodi se i nekoliko razgovora oko generalnog sponzorstva. Zvezda kao najveći srpski sportski brend zaslužuje da na grudima igrača bude ime najjače kompanije", rekao je Kleut ne želeći da otkrije da li je na spisku i kompanija Cepter.

"Kada budemo došli u finiš pregovora, bićete obaviješteni"

"Predvidjeli smo milion i po od sponzorstva, računajući pritom loše rezultate koje je klub imao u prethodnom periodu. Vjerujemo da će taj minimum biti i prevaziđen".

Kleut kaže da klub namjerava da naplati veliki dio potraživanja u narednom periodu.

"Stiglo je 450.000 evra za Žigića od Rasinga, naplaćenih uz pomoć advokata iz Španije, što je bio potez bivšeg rukovodstva. Lans za Milovanovića treba da plati 1,5 miliona do 15. jula. Očekujemo uplatu Đenove za Tomovića, kao i transfer Milijaša".

Novi generalni sekretar nije tajio i da će ugovori igrača biti manji.

"Ugovori zavise od igrača do igrača, ali će biti značajno manji. Međutim, nisu igrači jedini jer ćemo razgovarati i sa svim strukturama u klubu da svi podnesemo teret aktuelne situacije. Zaposleni nisu primali plate pet mjeseci i svakako su dokazali maksimalnu lojalnost klubu. Sa strancima još nismo razgovarali o reviziji, ali cilj nam je da ostanu. Sa Parkerom je najkomplikovanija situacija zbog klauzula koje ima. Nerealno je da oni potpišu smanjenje ugovora, ali pokušaćemo da ih zadržimo", istakao je Kleut.

On je naglasio i da u Zvezdi neće biti otpuštanja.

"U novoj sistematizaciji će biti bitna visina primanja, a ne otpuštanje ljudi. Ukoliko se ukaže potreba da na određenim mjestima, za manji novac, rade dva ili tri čovjeka, to ćemo i uraditi. Nećemo ići sistemom otpusti sve kako bi rashodi bili na nuli, jer će tada i rezultati biti - nula", objasnio je Kleut.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC