• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Ivić ide, stigli sponzori

Vršilac dužnosti generalnog sekretara Zvezde Andrija Kleut izjavio je da je načelno dogovoren sporazumni raskid ugovora sa Ilijom Ivićem.

 ZVEZDA: Ivić ide, stigli sponzori Izvor: MONDO

Kleut je rekao da se sportski direktor odrekao jednog dijela zarade koja mu je pripadala po ugovoru, dok će mu ostatak biti isplaćen u ratama.

"U načelu smo usaglasili raskid ugovora na obostrano zadovoljstvo. Sada je na advokatima da to i definišu", rekao je Kleut novinarima.

Kada Ivić i zvanično bude napustio mjesto sportskog direktora, na to mjesto biće postavljen Ivan Adžić.

Zvezda je poslije isplate dijela zaostalih plata zaposlenima u klubu, u četvrtak potpisala i nove sponzorske ugovore.

Sponzori Zvezde postali su Lasta, Jat i Press pablišing grup, koji će crveno-bijelima prije svega pomoći uslugama, a ne finansijski.

"Ovo je samo početak stvaranja velikog sponzorskog pula", rekao je predsjednik Upravnog odbora Zvezde Dragan Vuksanović, ali nije želio da odgovori da li će Zvezda uskoro dobiti i generalnog sponzora.

"Pregovora ima, ali danas je dan za ove ljude ovde, o ostalom ćete biti obavješteni".


Novi predsjednik Vladan Lukić osvrnuo se na opaske Ratomira Dujkovića, koji je izjavio da je očekivao da će klub voditi bivši zvezdaši, a da to nije ispalo baš tako.

"Poštujem svaku Dujkovićevu izjavu. Možda njemu nije ponuđeno ono što je on očekivao, ali njemu su vrata kluba uvijek otvorena", izbjegao je Lukić da uđe "u vatru" sa poznatim trenerom.

Dujkovićeva zamjerka odnosila se prije svega na navodnu ponudu Miodraga Martaća da preuzme vođenje omladinske školu Zvezde. Lukić je rekao da to pitanje još nije riješeno.

"Postoji više imena u ovom trenutku, ali omladinska škola za nas je suviše važno pitanje da bismo tu napravili grešku. Moramo dobro da se pripremimo prije nego što donesemo odluku", rekao je Lukić.

Lukić je objasnio i da odluka da se dio priprema tima za novu sezonu obavi u Ivanjici nije proistekla samo kao posljedica finansijske krize u klubu.

"Ja sam generalno za to da se pripremamo u Srbiji, kao što sam i za to da u Zvezdi igraju prevashodno srpski fudbaleri. Radimo na vraćanju kulta tima, pravljenju prepoznatljive amtmosfere i smatram da bi se boravkom ekipe u Srbiji tokom priprema pojavio i veliki broj navijača na treninzima i prijateljskim mečevima i da bi tako i igračima bilo jasno za koji klub igraju".

Podatak da bivši predsjednik Zvezde Dobrivoje Tanasijević nije bio upisan u privredni registar iznenadio je i Lukića.

"I mene je začudilo kada sam vidio da sam naslijedio Toplicu Spasojevića, a ne Den Tanu", rekao je Lukić i dodao da to ne znači da svi ugovori potpisani u tom periodu nisu važeći.

"Nisam pravnik, ali postoji tim stručnjaka koji će se time baviti".

Činjenica da je novo rukovodstvo Zvezde prihvatilo da isplati Iviću ugovor koji je potpisan u vrijeme Den Tane, pokazuje da ne smatraju ništavnim sve što je u to vrijeme urađeno u klubu.

Lukić je izjavio i da je nova uprava Zvezde upoznata sa dopisima koje su menadžeri Parkera i Isaha slali u FIFA i UEFA zbog neisplaćenih dugova.

Predsjednik crveno-bijelih je izjavio da je uprkos tome tim igračima ponuđeno da ostanu u Zvezdi.

"Obavijestili smo igrače da je stiglo novo rukovodstvo i da je u njihovom interesu da ostanu u klubu, jer u ovom trenutku ne mogu da igraju za veće ime od Crvene zvezde i oni to znaju".

Lukić se osvrnuo i na prodaju Nenada Milijaša odgovorivši da on još uvijek nije novi igrač Vulverhemptona.

U sklopu promjena u klubu, Zvezda je dobila i novog portparola Marka Nikolovskog.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC