• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KVALIFIKACIJE: Maradona teško diše

Poslije poraza od Bolivije na 3.600 metara nadmorske visine, Argentina izgubila i u Ekvadoru na 800 metara nižoj destinaciji.

 KVALIFIKACIJE: Maradona teško diše Izvor: MONDO

Poraz Argentine od Ekvadora (0:2) i pobjeda Brazila protiv Paragvaja (2:1) obilježili su 14. kolo Južnoameričke zone kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoj Africi.

Poslije debakla protiv Bolivije (1:6) prije dva mjeseca i pobjede na jedvite jade protiv Kolumbije (1:0) prije četiri dana, izabranici Dijega Maradone još jednom su razočarali navijače.

Neuspjeh u Kitu samo je još jedan u nizu koji ide na vodenicu Huana Rikelmea i njegovih istomišljenika - da Maradona nije ni približno trener kakav je bio igrač. Rikelme je inače odbio da igra za reprezentaciju dok je njen selektor Maradona, smatrajući ga nedoraslim funkciji koju obavlja.

Razloge za poraz u Boliviji, Maradona je tražio u uslovima za igru, jer je utakmica u La Pazu odigrana je na nadmorskoj visini od 3.600 metara. U Kitu protiv Ekvadora igrana je na 2.800 metara, ali Maradona nije u tome tražio opravdanje.

Argentinci su imali tri idealne prilike prije nego što su primili golove, a najbolju je propustio Karlos Tevez - promašio je penal u 10. minutu.

"Kako da vam objasnim? Taktički i psihološki smo kontrolisali utakmicu. Ipak, fudbal je igra u kojoj vas stigne kazna ako ne iskoristite prilike", rekao je Maradona.

"Dugo smo proučavali igru Ekvadora i znali smo šta mogu da urade. Nismo im dozvolili da igraju po krilima, ali smo promašili i penal, što nas je skupo koštalo", ocijenio je Maradona.

"Gaučosi" u sledećem kolu igraju protiv Brazila, kome su potrebna još tri boda kako bi i teoretski osigurao mjesto na Mondijalu.

"Sada se okrećemo utakmici sa Brazilom, koja je najvažnija za nas. Biće to lijepa utakmica, jer protiv najvećeg rivala i uvijek smo izuzetno motivisani za duele sa kariokama", zaključio je Maradona.

Propuste "gaučosa" najprije je kaznio Valter Ajovi u 73, a dotukao ih Pablo Palasios u 83. minutu.

Četiri kola prije kraja kvalifikacija Argentinci su pali na četvrto mjesto sa svega 22 boda, odnosno samo dva više od petoplasiranog Ekvadora. S obzirom da će četiri prvoplasirana tima izboriti direktno pravo učešća na SP u Južnoj Africi, Argentinci strahuju da bi mogli da ostanu i bez baraža u kojem će igrati petoplsirana reprezentacija ovih kvalifikacija. Jer, na šestom mjestu se nalazi Urugvaj sa 18, a slijede Kolumbija i Venecuela koji imaju po 17 bodova.

Brazil je u derbiju kola pobijedio Paragvaj sa 2:1, iako su Paragvajci poveli golom Salvadora Kabanasa u 25. minut. Izjednačio je Robinjo u 40, a konačni rezultat utakmice postavio je Nilmar u 50. minutu.

Ovom pobjedom Brazilci su se izdvojili na čelu tabele sa 27 bodova, ili jednim više od drugoplasiranog Čilea i tri od Paragvaja koji je najveći dio kvalifikacija proveo na prvom mjestu.

Južnoamerička zona, 14. kolo:


SANTJAGO: Čile - Bolivija 4:0 (1:0)
/Bousežur 43, Estrada 73, Sančes u 77, 88/

PUERTO ORDAZ: Venecuela - Urugvaj 2:2 (1:0)
/Maldonado 9, Rej 75 - Suarez 60, Forlan 73/

RESIFE: Brazil - Paragvaj 2:1 (1:1)
/Robinjo 40, Nilmar 50 - Kabanjas 26/

MEDELJIN: Kolumbija - Peru 1:0 (1:0)
/Falkao Garsija 25/

KITO: Ekvador - Argentina 2:0 (0:0)
/Ajovi 73, Palasios 83/

Tabela: Brazil 27, Čile 26, Paragvaj 24, Argentina 22, Ekvador 20, Urugvaj 18, Kolumbija 17, Venecuela 17, Bolivija 12, Peru 7 bodova.

Na SP u Južnu Afriku direktno će se plasirati najbolje četiri ekipe, a petoplasirana će igrati u baražu sa četvrim timom iz KONKAKAF zone.

(agencije, MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC