• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bešić: Mesi je sjajan, ali i ja sam! (video)

Autor mondo.ba

"Ja sam ja i mislim da je to najbolje", izjavio je fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Muhamed Bešić.

 Bešić: Mesi je sjajan, ali i ja sam! (video) Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Nije ga bilo jedno vrijeme u „A“ reprezentaciji Bosne i Hercegovine, a onda kad je dobio poziv selektora Safeta Sušića da dođe na pripreme za Svjetsko prvenstvo.

Muhamed Bešić se pojavio, ali ne kao dječak sa nekih od ranijih okupljanja, već kao ozbiljan mlad momak koji je već sada u svakom pogledu opravdao izbor selektora.

Igrama i ponašanjem, Bešić je pokazao da njegovo vrijeme tek dolazi i da bez obzira što publika uvijek više voli one koji daju golove, ozbiljno konkuriše da postane ljubimac svih navijača, prenio je zvanični sajt FS BiH.

Muhamed Bešić je zadovoljan dosadašnjim priprema "zmajeva", posebno trijumfima nad Obalom Slonovače (2:1) i Meksikom (1:0) na američkoj turneji.

Za njega, nastup na Mundijalu predstavlja nešto "najviše na svijetu", ali nema nikakvih idola niti ih je imao kad je bio dječak.

"Nemam uzore, nikad ih nisam ni imao. (Kristijano) Ronaldo ili (Lionel) Mesi, oni su stvarno odlični igrači, ali ja sam ja i mislim da je to najbolje", rekao je mladi defanzivni vezista.

Po svoj prilici, Bešić bi poput Refika Šabanadžovića, koji je bio striktni čuvar Dijega Maradone 1990. godine u Italiji, trebao biti Papetov "džoker" i na na startu protiv Argentine igrati "flastera" na Mesiju.

"Nisam pretjerano uzbuđen zbog toga. Ako budem igrao, koncentrisaću se na svoju partiju i na to šta mi selektor bude govorio. Jasno je da će biti teška utakmica, ali imamo samopouzdanje posebno zbog pobjeda na američkoj turneji. Ako budemo igrali kao protiv Obale Slonovače i Meksika, budemo trčali i borili se, biće sve u redu".

Bešić je optimista i po pitanju plasmana u osminu finala Svjetskog prvenstva.

"Ukoliko budemo igrali kao i dosad, vjerujem u prolaz u drugi krug. Zašto ne reći i u treći krug Mundijala. Ali, pričekajmo meč sa Argentinom da vidimo u kakvoj smo formi", rekao je između ostalog mladi fudbaler.

Muhamed Bešić o Mundijalu
Izvor: YouTube

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC