• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlići" poletjeli ka vrhu Evrope

Selektor Slobodan Krčmarević poveo mladu reprezentaciju ka Švedskoj na EP, koje će se održati od 15. do 29. juna. Italija prvi rival.

 "Orlići" poletjeli ka vrhu Evrope  Izvor: MONDO

Orlići" su poletjeli ka vrhu Evrope... Mlada reprezentacija Srbije otputovala je u Švedsku gdje će pokušati da nadmaši uspjehe prethodnih generacija i domogne se zlata na Evropskom prvenstvu (15. do 29. jun).

Uoči polaska, selektor Slobodan Krčmarević je sumirao utiske poslije priprema sprovedenih na Zlatiboru tokom kojih je njegov tim u jedinoj kontrolnoj utakmici savladao Makedonce - 4:1 (1:1).

"Dobro smo trenirali, nemamo zdravstvenih problema. Imali smo kvalitetnu probu sa Makedonijom, iako nisam mogao da računam na sve igrače sa spiska, jer su neki bili sa seniorskom reprezentacijom", podvukao je Krčmarević.

Srbija će u prvoj fazi takmičenja u Švedskoj igrati u Grupi A, u kojoj će joj protivnici biti Italija, Bjelorusija i domaća selekcije.

Plasman u polufinale, u kome je Srbija igrala na tri prethodna kontinentalna prvenstva, izboriće dvije prvoplasirane ekipe.

"Imamo odličnu generaciju koja u Švedskoj može da ostvari zapažen rezultat. Prvi cilj je plasman u polufinale što bi bio veliki uspjeh", ocijenio je Krčmarević podsjećajući da su prethodne generacije na 2004. i 2007. godine igrali i u finalima.

Ekipi će se usput pridružiti Ivan Obradović, Gojko Kačar, Miralem Sulejmani i Nemanja Matić, koji su prvi dio priprema propustili zbog obaveza u selekciji Radomira Antića.

Prvi meč zakazan je za 16. jun, a rival "orlića" u Helsinborgu biće Italija.

"Početak neće biti nimalo lak. Italijani uvek slove za glavne favorite, a sada imaju igrače koji već konkurišu za 'A' reprezentaciju. Moj kolega Pjerluiđi Kaziragi na raspolaganju ima zaista jak sastav čiji su fudbaleri, poput Sebastijana Đovinka, Marija Balotelija i Roberta Akvafreske, već nosioci igre u svojim klubovima u Seriji A".

Drugu utakmicu na turniru Srbija će igrati 19. juna sa Bjelorusijom u Malmeu gdje će četiri dana kasnije odmjeriti snage i sa Švedskom.
Veliku pomoć na tim mečevima "orlići" bi trebalo da imaju na tribinama.

"Svakodnevno nas kontaktiraju naši iseljenici u Švedskoj. Nadamo se da ćemo imati više od 3.000 navijača na svim utakmicama što može da nam bude velika pomoć", istakao je Slobodan Krčmarević.

U Grupi B igraće Engleska, Španija, Finska i Njemačka.

(Beta, MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC