• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željo sa novim trenerom počeo sezonu

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Sarajevski Željezničar održao prozivku na Grbavici i predstavio novog trenera, Admira Adžema, koji će voditi “plave” u novoj sezoni. O ambicijama tek kada se bude znalo kakva je finansijska situacija.

 Željo sa novim trenerom počeo sezonu Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Iako ljeto tek počinje pojedini klubovi već moraju da okončaju svoje odmore i krenu sa radom. Takav je slučaj sa Žljezničarom koji će igrati kvalifikacije za Ligu Evrope i zbog toga kreće već sa pripremama za novu sezonu.

Okupljanje fudbalera održano je na Grbavici, a na ovoj prozivci predstavljen je i novi trener, Admir Adžem, koji je naslijedio Dinu Đurbuzovića koji je s ekipom Željezničara završio na četvrtom mjestu Premijer lige.

“Ja mogu reći da sam počastvovan što sam postavljen za šefa stručnog štaba. To je i velika stvar za klub, a pored stvaranja igrača, stvaramo i trenere. Željo je bio najbolji kad su igrala njegova djeca, a od ove godine ćemo pokušati što više mladih igrača priključiti prvom timu”, rekao je Adžem i dodao da mladost ne mora značiti i slabije rezultate.

Nije slučajno, istakao je Adžem, da su omladinci sarajevskih “Plavih” dominirali u prošloj sezoni i istako da će igrači iz domaćeg pogona imati prednost dok on sjedi na klupi.

O očekivanjima u novoj sezoni Adžem kaže: “Od mene očekuju rad. Da svaki igrač podigne svoj kvalitet, a koliko to ćemo vidjeti. Samim tim će se i kvalitet ekipe podići. Pun sam energije i jedva čekam da počnem s radom.”

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Adžem je zadovoljan igračima kojima će raspolagati u novoj sezoni, a kako je i sam istakao neke od njih je i ranije trenirao.

“Ovo što sad imamo to je za naše uslove dosta, dosta dobro. Moramo biti spremni da će nas u svakom trenutku neki igrač napustiti, ali ćemo u hodu morati rješavati neke stvari. Ova ekipa koju sad imam na raspolaganju je sasvim solidna”, rekao je Adžem i dodao da će u stručnom štabu biti isti ljudi kao u prethodnom mandatu.

Na konferenciji za novinare predstavljeni su i novi dresovi u kojima će Željezničar nastupiti u narednoj sezoni.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Amar Osim, menadžer tima s Grbavice istakao je da će ekipa još više vremena provesti u stvaranju mladih igrača.

“U svim dobrim generacijama u 90 godina kluba, počevši od 61, preko šampionske, Kupa UEFA, generacija 1998.-2002., uvijek je bilo igrača koji su ponikli u klubu. Tako da je logičan slijed događaja da trener bude neko ko dobro poznaje te igrače. Znao je s njima dok su bili djeca, pa će znati i sada”, rekao je Osim.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Menadžer tima s Grbavice nije želio govoriti o konkretnom cilju za narednu sezonu.

"Ciljeve kluba određuje budžet. Biće manje novca na raspolaganju i razvoj igrača, a moramo rješavati stare probleme. Mi smo u prošloj godini vratili skoro milion km obaveza iz ranijih perioda. Još uvijek ima tih obaveza i dok god bude mi ćemo šepati u drugim dijelovima”, kazao je Osim i dodao da će ovakvo stanje najmanje potrajati još najmanje godinu i pol.

On je istakao da će u ovakvoj situaciji dobro doći i prodaja igrača.

"Kako budemo imali više para, imat ćemo slabiju ekipu, ali ćemo vraćati dug”, rekao je Osim.

“Bučan je tu i razgovarali smo. Selimović se još premišlja. Lončarić će biti tu iako još traži novi klub. Kerla nije tu i Ramić nije tu. Od novih igrača tu je Turković, a tražit ćemo još jednog špica i štopera".

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Održan prvi trening, Pinjuh pojačava Želju

Admir Adžem, novi šef stručnog štaba sarajevskog Željezničara, je nakon zvaničnog predstavljanja izvršio prozivku igrača.

Na prozivci nisu bili juniori koji će biti prekomandovani u prvi tim, a koji su pošteđeni zbog toga što im je sezona završena tek prije nekoliko dana.

Na prozivci se pojavio i Ante Pinjuh (23) nekadašnji napadač Širokog Brijega, a koji bi nakon ‘probe’ trebao potpisati ugovor sa Plavima.

Danas su na stadionu Grbavica trenirali: Antolović, Kjosevski, Turković, Stanić, Čolić, Jamak, E. Sadiković, D. Sadiković, Bogdanović, Dedić, Zeljković, Fejzić, Bajić, Bučan, Memija, Hasanhodžić, Hasanović, Kvesić, Alibašić i Pinjuh.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Nermin Zolotić, jedan od najtalentovanijih Željinih igrača pojavio se na prozivci, ali nije trenirao. On nije imao dovoljno vremena da se odmori nakon nastupa u dresu mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine, pa je stručni štab odlučio da ga poštedi. Interesantno je da je upravo Zolotić jedini igrač za kojeg je stigla ponuda u klub, ali iz Zvorničke 27 smatraju da je ta ponuda premala za ovog igrača.

Ekipa će u Sarajevu biti do četvrtka, gdje će obaviti ljekarske preglede. Najtrofejniji bh. klub će zatim pripreme nastaviti u Mrkonjić Gradu i Međugorju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC