• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brazil pobedio, ali da li je zaslužio?

Autor mondo.rs

Hrvatska povela na premijeri Mundijala protiv domaćina, koji je uspeo da preokrene uz veliku pomoć japanskog sudije Juičija Nišimure.

Jubilarni 20. Mundijal je počeo, tako da - uživajte narednih mesec dana!

Ako se po jutru dan poznaje (u ovom slučaju, zbog vremenske razlike, po noći jutro), onda nas čeka veoma uzbudljiv Mundijal u Brazilu!

Premijerna utakmica donela je pobedu Brazila nad Hrvatskom - 3:1 (1:1), međutim, izazvaće i mnogo polemike zbog penala koji je domaćinu dosuđen u 70. minutu, a koji je Nejmar svojim drugim golom u meču pretvorio u vođstvo 2:1, posle 1:0 u korist Hrvata.

Gosti su poveli već u 11. minutu, kada je Ivica Olić centrirao sa desne strane, a Marselo, posle traljavog šuta Nikice Jelevića, nespretno zahvatio loptu i savladao Žulija Cesara.

Izjednačenje je stiglo u 30. minutu, kada je odličnim udarcem Nejmar savladao Pletikosu i činilo se tada, po dešavanjima na terenu, da će Brazil uspeti brzo da preokrene.

Ekipa petostrukog svetskog šampiona, međutim, po povratku sa odmora nije bila toliko ofanzivno nastrojena kao u prvih 45. minuta, dok su Hravati zaigrali mnogo bolje.

Odnos snaga na terenu se promenio, ali je odluka japanskog sudije Juičija Nišimure da pad Freda u kaznenom prostoru Hrvatske okarakteriše kao prekršaj značajno uticala na dalji tok meča.

Nejmar je iskoristio poklon i u 70. minutu doveo Brazil u vođstvo 2:1, a potom je tačku na meč stavio Oskar lepim golom u 90. minutu.

Drugi meč Grupe A igraće se u petak od 18 časova, a sastaju se Meksiko i Kamerun.

TOK UTAKMICE:

KRAJ!

- 3:1 za Brazil posle lukavog pogotka Oskara u 90. minutu! Vezista Čelsija prošao je između dvojica defanzivaca Hrvatske i potom vrhom kopačke, popularnim "špicem", savladao Pletikosu.


- Dvostruki strelac za Brazil ide van terena. Od 88. minuta umesto Nejmara igraće Ramireš.

- Druga izmena u Hrvatskoj, umesto Nikice Jelavića od 78. minuta na terenu je Ante Rebić.

- PENAL za Brazil u 70. minutu! I to, možemo slobodno da konstatujemo - poklonjen! Fred je bio okrenut leđima golu posle dodavanja Oskara, nagazio je na stopalo Lovrena i potom pao!

Nejmar je iskoristio priliku koju je njegovoj selekciji dodelio Japanac Juiči Nišimura i snažnim udarcem doneo prednost Brazilu - 2:1. Pletikosa je uspeo da ga "pročita" i zakači loptu, ali ne i da sačuva mrežu.


- Bernard menja Hulka u 68. minutu. Napadač Zenita nije mnogo toga pokazao dok je bio na terenu.

- Ubrzo i druga izmena, a prva u Brazilu. Ernanes umesto Paulinja od 63. minuta.

- Evo i prve promene. Od 61. minuta umesto Matea Kovačića igraće Marcelo Brozović, vezista Dinamo Zagreba koji je i bio najavljen uoči meča, ali je potom došlo do promene. Ovo je njegov tek drugi nastup za reprezentaciju Hrvatske.

- Nije bilo promena u timovima između dva poluvremena.

POLUVREME - Brazil napada, Hrvatska se brani. Videćemo ko će imati bolju koncentraciju i više živaca.

- Nejmar je ovim golom postao osmi strelac u istoriji brazilske reprezentacije sa 32 gola. Tačnije, deli osmo mesto sa Tostaom i Ademirom. Najbolji je, naravno, Pele sa 77 pogodaka.

30. minut - 1:1, izjednačujući gol za Brazil postigao je Nejmar udarcem po zemlji sa oko 18 metara. Lopta se od stative odbila u mrežu...

11. minut - Hrvatska vodi 1:0 autogolom Marsela! Olić je ubacio loptu u kazneni domaće reprezentacije, tamo Jelavić nije uspeo dobro da je zahvati, ali je zato prevario Marsela kojem se od noge odbila u mrežu.

Bio je to prvi put da su Brazilci postigli autogol na nekom Mundijalu i prvu put da je postignut autogol u premijernoj utakmici.

ODBROJAVANJE DO POČETKA UTAKMICE:

22:00 - Posle otpevanih himni, tradicionalnog puštanja belih golubova u znak prijateljstva i početnog udarca, sudija je dao znak za početak meča.

Budite uz MONDO jer po završetku utakmice sledi izveštaj, a i narednih dana informisaćemo vas o najzanimljivijim dešavanjima u Brazilu.

21:53 - Igrači izlaze na teren predvođeni sudijom Juičijem Nišimurom iz Japana. Svetsko prvenstvo u Brazilu je počelo! Uživajte!

21:39 - Startnih 11 Brazila je tim koji je pre godinu dana počeo finale Kupa konfederacija protiv Španije, u kojem je bilo 3:0 za Brazil.

U startnoj postavi Hrvatske nema Samira i Eduarda, dvojice naturalizovanih Brazilaca.

21:33 - Čak osam od poslednjih 12 utakmica na otvaranjima Mundijala završeno je sa samo jednim golom ili bez golova! Nadamo se da ćemo večeras imati više sreće.

21:29 - U sastavu Hrvatske potkrala se greška, pa je umesto 20-godišnjeg Matea Kovačića iz Intera u timu stajalo ime 21-godišnjeg veziste Dinamo Zagreba, Marcela Brozovića. Greška koja se podvukla pojedinim izveštačima iz Brazila brzo je ispravljena kada su igrači izašli na zagrevanje...

21:23 - Bilo je najavljeno da će početak utakmice Brazil - Hrvatska obeležiti nesvakidašnji događaj: prvi udarac sa centra i start takmičenja trebalo je da izvede mladi paraplegičar uz pomoć uređaja koji predstavlja vrhunac tehnologije. To se, međutim, nije dogodilo?!

21:17 - Po izveštajima iz Brazila, na tribinama Korintijans arene ima oko 5.000 hrvatskih navijača. Navodno ih je ispred stadiona još nekoliko hiljada.

21:04 - Evo ga i sastav Brazila! Cesar - Alveš, Silva, Luiz, Marselo - Paulinjo, Gustavo - Oskar, Nejmar, Hulk - Fred.

20:58 - Sastav Hrvatske je poznat! Pletikosa - Srna, Ćorluka, Lovren, Vrsaljko - Kovačić, Modrić - Olić, Rakitić, Perišić - Jelavić.

Podsetimo, napadač Bajerna Mario Mandžukić mora da propusti prvu utakmicu zbog crvenog kartona u revanšu baraža protiv Islanda.

20:45 - Otvaranje je gotovo, a utisak je da i nije bilo "Bog zna šta"... Gledali smo sigurno i mnogo veće spektakle od ovog u Sao Paulu. Uz to, tribine Korintijans arene nisu bili ispunjene...



No, to ne znači da kada krenu utakmice neće biti drugačije i zato sa nestrpljenjem očekujemo 22 časa i "pravi" početak Svetskog prvenstva 2014!


20:36 - Himnu Mundijala "We Are One (Ole Ola)" izvode američka pevačica i glumica Dženifer Lopez, reper Pitbul i brazilska prevačica Klaudija Leite.



20:34 - Brazil je bio domaćin Svetskog prvenstva i 1950, kada je u borbi za pehar poražen od Urugvaja u Rio de Žaneiru na "Marakani". Domaćinu je u toj utakmici bio dovoljan i remi za titulu svetskog prvaka.

20:32 - Ceremonija otvaranja koštala je 9 miliona dolara.

20:29 - Poruka jednog navijača: "Draga izvini, izabrao sam utakmicu Brazila pre tebe, ali nemoj me prevariti danas":



20:26 - Više od 600 plesača angažovano je za ceremoniju otvaranja, a koreografiju je osmislila Belgijanka Dafne Kornez.

20:22 - Stadion Korintijans arena ima 48.234 mesta, ali je zbog Mundijala kapacitet povećan na 61.606. Nisu, međutim, sva sedišta popunjena na početku ceremonije otvaranja.

Budite i dalje uz MONDO jer ćemo nastaviti da vas izveštavamo o najzanimljivijim događajima vezanim za Mundijal u Brazilu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC