• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kalderon: Ja sam doveo Ronalda!

Bivši predsjednik Real Madrida Ramon Kalderon potvrdio je spekulaciju o kojoj su brujali mediji u Španiji i Engleskoj.

 Kalderon: Ja sam doveo Ronalda! Izvor: MONDO

Kristijano Ronaldo je dogovorio transfer u "kraljevski klub" prije šest mjeseci, a sve ostalo bila je šarena laža!

"Ronaldo je pristao na transfer prije pola godine. Na Old Trafordu su sve znali", rekao je Kalderon za londonski tabloid "San".

On je dodao da nije ljubomoran zbog činjenice da će sve zasluge da pokupi novi čelnik Reala Florentino Perez.

"Učinio sam ono što sam morao. Bio je to važan posao. Dao sam sve od sebe, uvjerio Ronalda da je dolazak u Real najbolji za njegovu budućnost. Nemam ništa protiv što će ga predstaviti drugi predsjednik. To nije važno, važan je Real Madrid. Radio sam to za klub i drago mi je što sam uspio".

Real će na ime obeštećenja platiti Mančesteru nevjerovatnih 96 miliona evra, što je za 20 miliona više nego za transfer Zinedina Zidana iz Juventusa prije osam godina.



NAJPLAĆENIJI SPORTISTA SVIJETA

Portugalcu predstoje pregovori oko ličnih primanja, koja će takođe biti astronomska. Za šest sezona, prema prijedlogu ugovora do kojeg su došli španski mediji, inkasiraće više od 125 miliona evra, dok će poslednje sezone u Madridu, primati nevjerovatnih 650.000 evra nedeljno!

Ronaldo bi prve godine zarađivao nešto više od 11 miliona evra, odnosno oko 210.000 za nedelju dana. Svake naredne sezone dobijao bi povišicu od 25 odsto, tako da bi u šestoj godini ugovora imao platu od oko 33,5 miliona evra!

Njegov ugovor biće peti po vrijednosti u istoriji sporta, a ispred su samo američki igrači bejzbola.

Rekordan ugovor potpisao je Aleks Rodrigez sa ekipom Njujork Jenkisa (275 miliona dolara za deset godina). Međutim, ako se računa prosječna godišnja plata, Portugalac će postati najplaćeniji sportista svijeta.

Doskorašnji napadač "crvenih đavola" vrijedi koliko i cio engleski klub Njukasl, koji je ove sezone ispao iz Premijer lige i nalazi se u priličnim finansijskim problemima.

Mančester junajted, sa druge strane, spadao je među najbogatije svetske klubove, a sada se samo utvrdio na jednoj od vodećih pozicija. U ostvrskim medijima zato su odmah počele spekulacije oko imena pojačanja za novu sezonu.

Na zvaničnom sajtu kluba, navijači su poručili Fergusonu da "spiska svu lovu" na zvučna imena evropskog fudbala, a najčešće se pominje Francuz Frank Riberi iz Bajerna, kojeg minhenski klub namjerava da zadrži i naredne sezone.

Pristalice engleskog šampiona rado bi u timu vidjele dvojicu Argentinaca, Serhija Aguera iz madridskog Atletika i zvijezdu Valensije Davida Silvu. Na spisku želja našli su se i jedan Italijan - Romin "vezista" Daniele de Rosi i Englez Ešli Jang iz Aston Vile.

Kada se slegne prašina oko Santjago Bernabeua, nastupiće burno ljeto na Old Trafordu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC