• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Francuzi lepo počeli, za promenu

Autori mondo.ba Autori mondo.rs

U utakmici lišenoj neizvesnosti, "trikolori" ostvarili ubedljiv trijumf nad Hondurasom - 3:0. Dva gola Karima Benzeme i autogolom Noela Valjadaresa.

"Trikolori", šampioni sveta iz 1998. godine, zadovoljni su počeli učešće na Svetskom prvenstvu u Brazilu. U uvodnih 90 minuta, ostvarili su rezultat koji su hteli, prekinuvši svoj crni niz na premijerama.

Prvi put od prvenstva sveta u svojoj zemlji (koji su i osvojili), "Galski petlovi" postigli su gol na otvaranju Mundijala. Štaviše, to su učinili tri puta.

FRANCUSKA - HONDURAS 3:0(1:0)

Pogocima Karima Benzeme u 43. i u 72. minutu, kao i autogolom golmana Hondurasa Noela Valjadaresa (takođe posle šuta Benzeme), "trikolori" su upisali svoja prva tri boda u Brazilu. Nastavak takmičenja i utakmicu protiv Švajcarske(petak) dočekaće raspoloženi, na deobi prvog mesta tabele Grupe E.

Već posle prvog pogotka napadača Reala, iz penala, postalo je jasno da će Honduras samo čudom moći da izbegne poraz. Najstrožoj kazni prethodio je faul Vilsona Palasiosa na Polu Pogbi, nakon kojeg je vezista Stouka isključen, drugim žutim kartonom.

Već posle tri minuta nastavka, prednost "trikolora" je duplirana, autogolom čuvara mreže Hondurasa, Noela Valjadaresa, o koga se lopta odbila u gol posle udara o stativu posle šuta Karima Benzeme.

Taj pogodak ostaće upamćen kao prvi u istoriji za koji je konkretno korišćena "goal-line" tehnologija. Napadač je šutirao, lopta se o okvir odbila do golmana, a od njega u mrežu. Naravno, "alarm" je signalizirao da je lopta prešla crtu i da Francuska vodi 2:0.

Simbolike radi, može se istaći i podatak da su "trikolori" u nedelju, na stadionu u Porto Alegreu, drugi put u poslednjih 28 godina pobedili na Svetskoom prvenstvu bez Zinedina Zidana.

Njihov trijumf potpuno je razjašnjen u 72. minutu, poslednjim golom Benzeme na utakmici, na asistenciju Patrisa Evre. Efikasni centarfor tako je definitivno potvrdio da je u odličnoj formi, postigavši osmi gol na poslednjih sedam utakmica za reprezentaciju!

Selektor Francuske Didije Dešan verovao je u tim koji je izveo na teren u poslednjoj proveri protiv Jamajke (8:0). U odnosu na tu utakmicu, napravio je minimalnu, napadačku promenu, ostavivši Olivijea Žirua na klupi. Uveo ga je u igru tokom drugog poluvremena, isprobavši varijantu sa njim i Benzemom na terenu istovremeno.

FRANCUSKA: Lori - Debuši, Varan, Sako, Evra - Kabaj (od 65' Mavuba), Pogba (od 57' Sisoko), Matuidi - Valbuena (od 78' Žiru), Grizman - Benzema

HONDURAS: Valjadares - Bekeles, Bernardez (od 46' Čavez), Figeroa, Izagire - Garido, Palasios - Nahar (od 58' Klaros), Espinoza, Kostlu - Bengston (od 46' Garsija).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC