• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jedno je gledati, a drugo igrati protiv Argentine!

Autor mondo.ba

Uprkos startnom porazu od Argentine (2:1) na Mundijalu u Brazilu, selektor Bosne i Hercegovine Safet Sušić nije nezadovoljan. Naprotiv, sad je još veći optimista za prolazak u drugi krug.

Za poraz protiv favorita, ne samo naše grupe, već i kompletnog Svjetskog prvenstva ključna su bila dva momenta - prvi u trećem minutu kada je lopta pogodila Seada Kolašinca u potkoljenicu i otkotrljala se u mrežu Asmira Begovića.

 A drugi u 64. minutu.Tada je najbolji fudbaler današnjice Lionel Mesi nanizao nekoliko "zmajeva" i sa ivice kaznenog prostora pogodio desnu stativu Begovićevog gola. Ali, na žalost od nje se lopta odbila u mrežu...

"Treba biti realan... Već sam rekao da je naš cilj bio da pružimo što jači otpor Argentini, koja je favorit za titulu šampiona. Mislim da smo odradili dobro utakmicu, momci su igrali dobro u oba poluvremena. Psihološki pritisak je učinio svoje i izgledalo je kao da nemamo dovoljno snage za svih 90 minuta", rekao je Sušić u izjavi za BHT 1 poslije meča na"Marakani".

Ali vidjelo se da nije razočaran. Ni najmanje...

"Međutim, ne treba biti nezadovoljan. Nadamo se da će nam ovaj prvi gol koji smo dali puno značiti. Vjerovatno će nam sada trebati četiri ili šest bodova za prolaz dalje, ali sam rekao momcima da ovo nije bila ključna utakmica već naredne dvije sa Nigerijom i Iranom. Ništa nije izgubljeno ovim porazom. Jedno je gledati Argentinu, a drugo igrati protiv nje. Oni su zaista velika reprezentacija sa sjajnim igračima i definitivno moramo biti zadovoljni", naglasio je popularni Pape.

"Zmajevi"svoj drugi meč igraju 22. juna protiv Nigerije, a tri dana kasnije protiv selekcije Irana i na tim susretima će tražiti pobjede za prolazak u nokaut fazu Mundijala.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC