• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džeko dan poslije: Sad sam 100% siguran u prolaz!

Autor mondo.ba

Napadač Bosne i Hercegovine Edin Džeko poslije (ne)prospavane noći koju je izazvao poraz (ali sa "obrazom") od Argentine (1:2) uvjeren u plasman u osminu finala Mundijala u Brazilu.

Centarfor "zmajeva" bio je odsječen u dvoboju sa Argentincima zbog defanzivnije taktike selektora Safeta Sušića. Trudio se Džeko, trčao I borio, ali protiv odbrane "gaučosa" nije mogao sam.

Koliko mu je nedostajao saigrač u vrhu napada najbolje je pokazao ulazak Vedada Ibiševića, koji je na koncu i postigao istorijski gol na svjetskim prvenstvima za BiH.

Džeko je nakon (ne)prospavane noći sumirao utiske o utakmici u Rio de Žaneiru, a svoja razmišljanja podijelio je preko zvaničnih profila na društvenim mrežama.

"Znam da će biti i onih koji su nezadovoljni, znam da će biti i onih koji će reći da smo mogli više i bolje, a znam i to da je na hiljade i hiljade ljudi ponosno na nas, ali nažalost, nismo uspjeli slaviti, iako smo dali sve od sebe.Nakon (ne)prospavane noći, kod mene i mojih saigrača ostaje žal, jer smo dokazali da možemo, a na kraju smo nesretno poraženi sa 2:1".

Prema njegovom mišljenju, i sreća je vrlo važan faktor za uspjeh…

"Ipak, nekada te i sreća mora pomaziti, a mi je protiv Argentine jednostavno nismo imali - autogol, pa odbrana Romera, kod pokušaja Lulića, pa gol Mesija... ".

Zato se "zmajevi" moraju okrenuti drugim utakmicama u okviru Grupe F.

"I prije ovog meča smo znali da će nam Nigerija i Iran biti najbitnije utakmice, u pokušaju da prođemo dalje, a to se sada i potvrdilo. I prije sam vjerovao da možemo dohvatiti drugi krug, a nakon ‘Marakane, u to sam 100 posto siguran. Možemo i hoćemo, jer ćemo dati sve od sebe da pokažemo kako nismo slučajno namučili jednog od najvećih favorita za osvajanje Mundijala".

Džeko je napisao još i ovo:

"I da ne zaboravim - bio sam neopisivo ponosan i sretan što se naša himna prvi put začula na SP-u, baš kao i Vi, a radost su nam donijeli i naši rukometni ‘zmajevi’, kojima ovim putem čestitam plasman na Mundijal u Kataru: Bravo majstori, znamo da ste i vi uz nas! ".

Na samom kraju, napadač Mančester sitija je imao i poruku za navijače BiH.

"A navijačima poručujem - Vjerujte u nas, jer vaša podrška nam je potrebnija nego ikada... ", napisao je uz potpis: Vaš Edin Džeko!!!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC