• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"BiH je protiv Hrvatske! To nam je hvala..."

Autor mondo.ba

"Bosna i Hercegovina navija najjače protiv Hrvatske. I to je hvala Hrvatskoj što smo primili pola miliona izbjeglica, što smo ih najeli, napili, naoružali, liječili ih u Splitu", izjavio je u hrvatskom Saboru poslanik HDZ-a.

Žestoko je bilo danas u Saboru Hrvatske tokom rasprave u vezi sa zakonom o saniranju posljedica poplava. Međutim, nije se raspravljalo o tome već o navijanju tokom Svjetskog prvenstva, a poslanik HDZ-a iz Splita Duje Marasović optužio je BiH da navija protiv Hrvatske, te se na taj način "zahvaljuje" na svemu.

"Ostavite vi kući to vaše bratstvo i jedinstvo mačku o rep", poručio je Marasović nezavisnom Damiru Kajinu koji je pohvalio solidarnost hrvatskih građana sa stradalima u BiH i Srbiji, prenose hrvatski mediji.

Kajin je rekao i to da je srećan što su Hrvati navijali za BiH, kada je igrala protiv Argentine, kao što su građani BiH navijali za Hrvatsku tokom susreta sa Brazilom.

Ali, Marasović se nije složio s njim te je izbila rasprava.

"Pa BiH navija najjače protiv Hrvatske. I to je hvala Hrvatskoj što smo primili pola miliona izbjeglica, što smo ih najeli, napili, naoružali, pomogli im da stvore državu, liječili ih u Splitu", nabrajao je Marasović a tvrdnje "potkrijepio" činjenicom da su u Zenici, Mostaru, Sarajevu... bile postavljene zastave Brazila.

"I dosta više s tim glupostima, u ovom Saboru takvim pričama više nije mjesto. Hrvatska je i za vrijeme Juge pomagala cijeloj Jugoslaviji, a vidjeli ste što je Jugoslavija napravila Hrvatskoj", poručio je Marasović Kajinu, prenijela je agencija Hina.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC