• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bunjevčević i Ivić trošili, Adžić posuđuje

Prethodnici novog sportskog direktora Crvene zvezde su za šest mjeseci doveli više od 20 fudbalera, o čemu će Adžić moći samo da sanja.

 Bunjevčević i Ivić trošili, Adžić posuđuje Izvor: MONDO

Luksuz koji su u doba besparice sebi priuštili Goran Bunjevčević i Ilija Ivić, a zajedno su u periodu od jula 2008. godine, do januara 2009, doveli više od 20 (slovima dvadeset) fudbalera u Crvenu zvezdu, neće imati četvrti sportski direktor crveno-bijelih u poslednjih godinu i po dana.

Dok čeka da bude zvanično predstavljen, novi prvi operativac za sportska pitanja Ivan Adžić moraće u odsustvu novca za transfere da računa na neke druge adute (istoriju kluba, lična poznanstva, mogućnost lakšeg odlaska u inostranstvo...) uoči starta prelaznog roka, u ponedeljak, 15. juna.

SPISAK FUDBALERA KOJE SU DOVELI BUNJEVČEVIĆ I IVIĆ ZA ŠEST MJESECI: Nikola Lazetić, Ognjen Vraneš, Nemanja Pejčinović, Abubakar Oumaru, Mirnes Šišić, Ivan Tričkovski, Đorđe Tutorić, Nino Pekarić, Kleo, Ivan Gvozdenović, Mohamed Aval Isah, Bernard Parker, Žoziezli Fereira, Džef Silva, Edgar Bruno Da Silva, Saša Stamenković, Ibrahim Some, Marjan Marković, Branimir Subašić, Dragan Vukobratović, Dejan Jaković, Boban Maksimović, Nikola Mihajlović, Vukašin Dević, Miloš Jokić...

Ogromni dugovi, sa kojima će novo rukovodstvo Zvezde tek morati da se izbori, učinili su da će prvi tim ovog ljeta biti skromno pojačan, prije svega dječacima iz svog dvorišta.

Narednih dana, skoro 20 fudbalera iz omladinskog pogona potpisaće stipendijske i profesionalne ugovore sa klubom. To je jedan od puteva, kojim će ići novi predsjednik Vladan Lukić i njegovo rukovodstvo.

Zvezda još dugo neće biti sposobna za tržišne utakmice, niti će Adžić imati sredstva da menadžeru postavi pitanje: "Koliko košta tvoj fudbaler?"

U takvoj situaciji, crveno-bijeli okrenuli su se povratku sopstvenih fudbalera sa pozajmica (Igor Burzanović), ali i povratku bivših.

Reprezentativni golman Vladimir Stojković još se nije vratio u Ljutice Bogdana, jer Sporting i dalje razmatra takvu opciju. Očekuje se dolazak bivšeg omladinca crveno-bijelih, Nemanje Obrića iz Kapošvara, koji je igrao u generaciji Dejana Milovanovića, Boška Jankovića, Dušana Baste, Dragana Mrđe...

Adžić čeka i odgovor Kajzerispora za Milana Purovića, a takođe je u pitanju pozajmica.

Do Adžićeve promocije, Dejan Lekić iz Zemuna ostaće vjerovatno jedini fudbaler koji je zvanično pojačao Crvenu zvezdu, a potom postoji mogućnost da to budu još jedan eks-prvotimac Aleksandar Trišović, kao i talenat iz Borca Darko Lazović, ukoliko menadžment crveno-bijelih uspije da se dogovori sa tri strane.

Tri strane čine čačanski Borac, potom menadžerska agencija koja zastupa mladog napadača i na kraju, Darkov otac. U nekoliko navrata u poslednjih godinu i po dana, Lazović je bio blizu prelaska na Marakanu, ali očigledno da u pregovorima nije išlo sve tako lako.

Od kolonije stranaca, uz već zaboravljenog Brazilca Klea, kojeg očekuje predstavljanje u dresu Partizana, svi osim Bernarda Parkera, Avala Isaha i Abubakara Oumarua mogu da idu, uključujući i Mirnesa Šišića, koji se nije snašao u Markani, a ima "astronomski" ugovor sa klubom koji posluje sa blokiranim računima.

Slovenac je potpisao dvogodišnji ugovor vrijedan 750.000 evra i sam razlaz sa njim, bez centa obeštećenja, bio bi velika zarada za Crvenu zvezdu.

Kada je riječ o Parkeru, Isahu i Oumaruu, uprava zna da postoje njihove žalbe u FIFA i UEFA i jedini način da oni ostanu je da se što prije izmire dugovanja prema njima. Strancima bi tada bila poslata i poruka da je novo rukovodstvo sposobno da uspješno vodi klub i da naredne sezone neće bezuspješno provjeravati račun u banci.

U nedelju ili ponedeljak, Nenad Milijaš mogao bi da ozvaniči prelazak u Vulverhempton za oko tri miliona evra, a malo poslije njega klub bi od standardnih prvotimaca mogao da napusti i Ognjen Koroman, koji ima dvije ponude: od Krila Sovjetov (Rusija) i Inčona (Južna Koreja).

Ko bude poslao bolje uslove za Crvenu zvezdu, dobiće nekadašnjeg reprezentativnog krilnog napadača.

Kada, odnosno ako, ova dva transfera budu realizovana, uz novac od Dejana Milovanovića i Nenada Tomovića, Crvena zvezda će moći da "prodiše" i možda odblokira račune, a tada bi vjerovatno bio i produžen spisak mogućih pojačanja kluba. Tu će veliku slobodu imati novi trener Vladimir Petrović Pižon, koji će možda produžiti i listu onih koji mogu da odu, kada počnu pripreme 17. juna u Beogradu, a potom i Ivanjici.

Za Nikolu Lazetića postoji ponuda, ali je on novoj upravi rekao da ne želi da napušta Beograd i da mu je lijepo u Crvenoj zvezdi. Takav stav mogao bi lako da mu donese i kapitensku traku naredne sezone, uz novu poziciju: desnog krila, umjesto desnog beka.

Dakle, prvi tim Crvene zvezde naredne sezone mogao bi da izgleda ovako: Stamenković - Ninkov, Pejčinović (Vraneš), Tutorić, Gvozdenović - Isah, Bogdanović, Lazetić, Burzanović - Parker, Oumaru.

To su igrači koje Pižon trenutno ima na raspolaganju, a linije bi vjerovatno izgledale drugačije kada bi došli Stojković, Lazović, Obrić, Purović...

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC