• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pobjeda i ništa drugo

Autor mondo.ba

Poraz od Argentine reprezentativci Bosne i Hercegovine već su stavili "ad akta" i sve misli sada su usmjerene ka narednom rivalu Nigeriji.

Poslije neuspjeha na debiju u Brazilu i poraza od "gaučosa" rezultatom 1:2, izabranici Safeta Sušića pripremaju se za drugi meč na Mundijalu, koji bi mogao biti odlučujući u borbi za prolazak u drugu fazu takmičenja.

Remi Nigerije i Irana bez golova dobro je došao "zmajevima", ali naredni duel protiv afričke selekcije od velike je važnosti.

SPAHIĆ POVRIJEĐEN?

Loše vijesti stižu iz kampa "zmajeva" u Guaruži. Kapiten reprezentacije BiH Emir Spahić ranije je napustio današnji trening, a sumnja se da bi povreda mogla biti ozbiljnija. Ipak, zvaničnih detalja i dalje nema, ali se sumnja da bi zbog nezgodnog udarca u nogu fudbaler Bajer Leverkuzena mogao da pauzira nekoliko dana.

U slučaju pobjede, bh. selekcija bila bi veoma blizu ostvarenja cilja i prolaska grupe, dok bi remi zakomplikovao situaciju u grupi F. Ukoliko Nigerijci slave, sve bi bilo gotovo, jer Bosna i Hercegovina u tom slučaju bi izgubila sve šanse za plasman u narednu rundu Mundijala.

Stoga se reprezentativci s velikom ozbiljnošću spremaju za duel sa Nigerijcima.

Ponajbolji igrač "zmajeva" na premijernom meču protiv Argentine bio je mladi Muhamed Bešić, koji je sjajno čuvao Lionela Mesija. Ipak, skromni 21-godišnji fudbaler Ferencvaroši ne želi da priča o sebi, nego samo o kolektivu.

"Ne volim puno o sebi da pričam, neka drugi to komentarišu. Ja želim da se fokusiram na narednu utakmicu i protivnika. Mi uvijek želimo pobijediti, to smo željeli i protiv Argentine. Sad smo okrenuti narednim susretima, nećemo porediti ekipe, za nas su sve iste i treba ih pobijediti", ozbiljan je mladi fudbaler.

Defanzivac Senad Lulić ističe da su i prije početka Svjetskog prvenstva svi u BiH reprezentaciji znali da će se odlučujuće bitke za drugo mjesto voditi između "zmajeva", te selekcija Nigerije i Irana.

"Spremamo se na najbolji način, gledali smo i utakmicu između Nigerije i Irana. Znamo da nas očekuje teška utakmica, ali mi ulazimo sa željom da damo sve od sebe, kao uvijek, a to ćemo uraditi i protiv Nigerije. Mi smo znali da su naši glavni konkurenti za drugo mjesto Nigerija i Iran i daćemo sve od sebe da ih pobijedimo i prođemo u drugi krug", prenosi sajt FS BiH riječi odbrambenog fudbalera Lacija.

Bosna i Hercegovina i Nigerija meč drugog kola grupe F igraju 21. juna, u noći između subote i nedjelje od 24 časa.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC