• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sredojević: Znajući kapitena Spahića, biće OK

Autor mondo.ba

"Poznavajući mentalitet Emira Spahića i snagu njegovog karaktera, skoro sam siguran da će biti spreman za Nigeriju", izjavio je pomoćni trener reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Borče Sredojević je bio "insajder" selektora "zmajeva" Safeta Sušića sa utakmice prvog gola u Grupi F između Nigerije i Irana (0:0), koja je po ocjenama mnogih stručnjaka bila jedna od najslabijih u dosadašnjem dijelu Mundijala u Brazilu.

"Ne bih rekao da reprezentacija Nigerije zavisi samo od jednog igrača. Opšti utisak je da je Nigerija odigrala onoliko koliko je to Iran dopustio. Mislim da je to bilo taktičko nadmudrivanje dvojice selektora", izjavio je Sredojević novinarima u kampu reprezentacije u Guaruži.

Prema njegovim riječima, afrička selekcija ima određene slabosti, ali nije želio da ih saopšti.

"Ne bih to sada otkrivao, mi ćemo nastojati da iskoristimo našu snagu i što je najvažnije igrači su spremni i puni snažne volje da dobijemo tu utakmicu", dodao je Borče, a prenio zvanični sajt Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Trening "zmajeva" u četvrtak je propustio kapiten Emir Spahić, koji je zaradio nezgodnu povredu na jučerašnjem treningu poslije duela sa Vedadom Ibiševićem. Međutim, Sredojević je optimista kad je u pitanju njegov nastup u Kujabi protiv Nigerije.

"Nadam se da će kapiten Spahić biti spreman, poznavajući njegov mentalitet i snagu njegovog karaktera, skoro sam siguran", zaključio je Papetov pomoćnik.

"Zmajevi" danas putuju u Kujabu, a nakon meča sa Nigerijom produžiće u Salvador gdje će odigrati posljednju utakmicu u grupnoj fazi protiv Irana.

Misimović oprezan pred Nigeriju

"Mozak" selekcije Bosne i Hercegovine oprezan je u izjavama pred odlučujuću utakmicu zmajeva na Svjetskom prvenstvu u Brazilu protiv selekcije Nigerije.

Popularni Miske u četvrtak na zvaničnoj konferenciji za štampu nije želio mnogo da govori o slabostima afričke selekcije jer smatra da "zmajevi" treba da gledaju samo svoju igru.

"Ne bih pričao o njihovim slabostima, mi imamo svoj kvalitet i više trebamo gledati i fokusirati se na našu igru. Sigurno da ćemo u naredna dva dana više svi pričati i analizirati njihovu igru", rekao je Misimović, a prenio sajt Fudbalskog saveza BiH.

Odgovarajući na konstataciju da je ovo po zvaničnim podacima do sada najefikasnije prvenstvo Misimović je zaključio:

"Statistika ne laže, i ja sam to pročitao, znači da se igra dosta ofanzivno, kad se postiže toliko pogodaka, što nama svakako odgovara".

Sredojević i Misimović pred Nigeriju
Izvor: YouTube

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC