• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osim: "Zmajevi", ne izuvajte se prije vode!

Autor mondo.ba

"Primili smo pacerski gol, bilo je i dosta drugih loših stvari. Znači, nije to bila igra za padanje u nesvijest", kritikovao je "Štraus sa Grbavice" partiju Bosne i Hercegovine protiv Argentine.

 Osim: "Zmajevi", ne izuvajte se prije vode! Izvor: Samir Cacan, MONDO

Izvor: Samir Cacan, MONDO

Proslavljeni fudbalski stručnjak Ivica Osim upozorio je javnost Bosne i Hercegovine i same igrače "zmajeva" da stvaranje euforije poslije prvog meča protiv Argentine (1:2) može biti kontraproduktivno na Mundijalu u Brazilu.

U intervjuu za "Dnevni avaz", popularni Švabo je podvukao da susret sa "gaučosima" na startu Svjetskog prvenstva u kojem je tim Safeta Sušića po ocjenama većine stručnjaka prikazao dobru igru, može biti poguban za utakmice sa Nigerijom i Iranom jer se "stvorila euforija kao da je BiH već prošla u osminu finala".

"Hajde kad smo mi sa strane euforični, navijači i novinari, ali ako igrači pomisle da im utakmica s Argentinom daje za pravo da pomisle da su nešto napravili. Primili smo pacerski gol, bilo je i dosta drugih loših stvari. Znači, nije to bila igra za padanje u nesvijest. A definitivno nije za to da pomisle kako će sigurno pobijediti Nigeriju i Iran", oštar je bio "Štraus sa Grbavice".

Prema njegovim riječa meč sa Argentinom je "zmajevima" bio najlakši na Mundijalu.

"Na ovoj utakmici nismo imali šta da izgubimo, a u preostalim možemo izgubiti mnogo. Zato igrači moraju ostati čvrsto na zemlji...Lako je igrati kad ne moraš, da vidimo kakvi su kad moraju".

Osim je ponovo podsjetio na na naš balkanski mentalitet...

"Nama nikako ne odgovara uloga favorita, bolje je kad smo autsajderi. A sada dolazi vrijeme kad ćemo sve češće biti favoriti. I na Mundijalu i u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Nadam se da će se ekipa znati nositi s tim".

NIGERIJA I IRAN NISU TARABE!

O predstojećim rivalima BiH, Nigeriji i Iranu, Osim ima visoko mišljenje uprkos činjenici da su odigrali možda i najlošiji meč na šampionatu svijeta.

"Ta utakmica nam je pokazala koliko oni ne mogu, ali nam nije pokazala koliko mogu. Vidjeli smo ih kad su bili loši, a šta ćemo kad budu dobri? Nama nije valjalo što smo gledali 0:0 jer sad mislimo da su tarabe. Daleko je to od realnosti. Stekli smo krivi utisak, oba tima mogu biti jako opasna", podvukao je između ostalog legendarni selektor bivše Jugoslavije i Japana.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC