• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KK 2009: Parker "pomilovao" Iračane

Fudbaleri Južne Afrike i Iraka u nedelju su na otvaranju FIFA Kupa konfederacija u Johanesburgu odigrali neriješeno - 0:0.

 KK 2009: Parker "pomilovao" Iračane Izvor: MONDO

Najbolju priliku imala je domaća selekcija u 83. minutu, kada je Digkasoi sa nekoliko metara šutirao glavom, ali je lopta na gol-liniji udarila njegovog saigrača, fudbalera Crvene zvezde Bernarda Parkera!

Ekipa Iraka, koju trenira srpski stručnjak Bora Milutinović, uglavnom se branila i protivnički gol pokušavala da ugrozi iz kontranapada.

Poslije ovog remija, obe selekcije ostaju u konkurenciji za plasman u polufinale, a ako niko ne uspije da iznenadi favorita, Španiju, odluka će pasti u duelima sa Novim Zelandom.

Utakmicu na stadionu Elis park posmatralo je oko 60.000 gledalaca, koji su prethodno vidjeli spektakularnu ceremoniju otvaranja turnira.

Ekspolozija boja, tradicionalni afrički plesovi i muzika obilježili su početak takmičenja, koje predstavlja generalnu probu za Mundijal 2010. godine.

Kup konfederacija je prvi veliki međunarodni fudbalski turnir u Africi.

"Kao Afrikanac, osjećam se sjajno što svoju radost mogu da podijelim sa vama", izjavio je predsjednik kontinentalne fudbalske federacije Isa Hajatu.

Među brojnim zvaničnicima na stadionu bili su i sadašnji i bivši predsjednik Južne Afrike, Džejkob Zuma i Tabo Mbeki, ali ne i njihov legendarni prethodnik Nelson Mendela.

"Mendela, hvala ti na tome što si nas inspirisao, hvala što si nas vodio i podržavao", kazao je predsjednik Organizacionog komiteta turnira Irvin Koza.

Vrhunac ceremonije uslijedio je kada su djeca ofarbana u crvenu, žutu, crnu i zelenu boju izašla na teren i svojim tijelima formirala zastavu Južne Afrike.

Mečevi grupe B na rasporedu su u ponedeljak, a sastaće se Brazil - Egipat i SAD - Italija.

(Beta-AP/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC