• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevi": Bili su bolji od nas

Golman reprezentacije BiH Asmir Begović ocijenio da su Nigerijci dobrom taktikom iskoristili prostor koji im je ostavljen, Medunjanin smatra da je Spahić fauliran kod gola.

Poslije poraza koji te vodi kući sa Svjetskog prvenstva teško je odmah analizirati greške, pronaći razloge neuspjeha...

Reprezentacija BiH poražena je od Nigerije 1:0 čime se oprostila od osmine finala na svom prvom nastupu na Mundijalu, a svoje utiske poslije meča prvi su podijelili golman Asmir Begović i vezista Haris Medunjanin.

"Nigerija je bila bolja od nas danas. Zaslužili su pobjedu, čestitam im. Dali smo sve od sebe, ali jednostavno nije bilo dovoljno. Idemo dalje", rekao je Begović, koji se nije složio sa konstatacijom novinara BHT-a da je ekipa Safeta Sušića defanzivno krenula u meč.

"Nismo defanzivno krenuli jer smo imali šest-sedam ofanzivnih igrača, nego jednostavno ostavili smo previše prostora, oni su to iskoristili, imali su dobar plan. Nismo mogli dati gol, nismo imali sreće. Ovo je iskustvo za nas, moramo napraviti što je više moguće i sljedeću utakmicu moramo da damo sve od sebe dok smo ovdje i da dođemo do prve pobjede na svjetskim prvenstvima".

Begović se osvrnuo i na gol Edina Džeke koji je poništan u 21. minutu.

"Mi smo nastavili. Sudija je tako odlučio, mi smo morali da nastavimo, nije bila naša noć večeras. Nekad te male sitnice ne idu za nas. Dali smo sve od sebe u dvije utakmice, ali nije dovoljno bilo i moramo da naučimo iz ovog da se popravimo za budućnost i da idemo u sljedeće kvalifikacija i da se plasiramo na još jedan veliki turnir".

Slijedi utakmica sa Iranom u kojoj će BiH pokušati da dođe do svoje prve, istorijske pobjede na svjetskom prvenstvu.

"Daćemo sve od sebe da ostavimo dobar utisak, nećemo bezveze da odigramo utakmicu, ko bude igrao daće sve od sebe i možda dođemo do prve pobjede, da makar neki uspjeh ostvarimo ovdje"..

Haris Medunjanin smatra da je Spahić fauliran neposredno prije gola, ali priznaje da "zmajevi" nisu bili na svom nivou.

"Nekad te ide, nekad ne ide, danas nas nije išlo. Mislim da smo prvo poluvrijeme trebali da završimo dva-tri nula. Mislim da je bio faul nad Spahićem i to je ta nesreća koju imamo. Šteta. Mislim da možemo dalje sa glavama gore, ovo je naš prvi put i biće još više. Moramo da tu zadnju utakmicu završimo dobro i ako Bog da bude sve kako treba", rekao je Medunjanin.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC