• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KK 2009: "El Ninjo" oduvao Novi Zeland

Fernando Tores sa tri gola "potopio" je Novi Zeland (5:0) u prvom nastupu reprezentacije Španije na Kupu konfederacija u Južnoj Africi.

 KK 2009: "El Ninjo" oduvao Novi Zeland Izvor: MONDO

Napadač Liverpula je het - trik zabilježio u prvih 17 minuta utakmice Grupe A na stadionu "Rojal Bafokeng" u Rastenburgu, a ostale pogotke postigli su Sesk Fabregas u 24. i David Vilja u 48. minutu.

Španski centarfor, poznat po nadimku "El Ninjo", prilikom postizanja pogodaka pokazao je raskoš svog talenta zbog koga je Mančester junajted navodno ponudio 45 miliona evra Liverpulu za njegove golgeterske usluge.

Prvi put je zatresao mrežu desnom nogom sa ivice šesnaesterca, drugi gol postigao je lijevom na asistenciju Fabregasa, dok je kod trećeg, nadskočio direktnog čuvara i glavom zakucao loptu u gol Novozelanđana.

Fudbaleri Novog Zelanda, popularni "kiviji", četiri dana ranije su odigrali obećavajućih 3:4 sa Italijom, ali se u takmičarskom meču pokazalo da nemaju šta da traže u konkurenciji najboljih.

Da Španci nisu čuvali snagu za utorak i utakmicu drugog kola sa Irakom, njihova pobjeda - trinaesta uzastopna, počevši od polufinala prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva - sigurno bi bila još ubjedljivija.

"Crvena furija" je neporažena u poslednje 33 zvanične utakmice i protiv Iraka i Južne Afrike ne bi trebalo da ima problema u izjednačavanju svjetskog rekorda. Selekcija Brazila je između 1993. i 1996. imala niz od 35 pobjeda ili remija.

Španija i Novi Zeland igrali su na polupraznom stadionu što je s obzirom na brojne zvijezde u timu aktuelnog prvaka Evrope, podatak koji mora da zabrine FIFA i domaćine.

U prvoj utakmici grupe, u nedelju popodne su remizirale selekcije Južne Afrike i Iraka (0:0).

Takmičenje u Grupi B Kupa konfederacija počinje u ponedeljak, a u prvom kolu sastaće se Brazil - Egipat i Italija - SAD.

Kup konfederacija igra se godinu dana prije Svjetskog prvenstva, a
učestvuju prvaci svih kontinenata i aktuelni šampion svijeta.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC