• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vaha: Herojski!

Autori mondo.ba Autori mondo.rs

Vahid Halilhodžić bio je ponosan na svoje igrače poslije pobjede nad Južnom Korejom.

Selektor fudbalske reprezentacije Alžira Vahid Halilhodžić rekao je da je njegova ekipa "herojski" odigrala utakmicu protiv Južne Koreje (4:2) čime je ostvarila svoju prvu pobjedu na Svjetskim prvenstvima još od 1982. godine.

"Odigrali smo herojski, čestitam svim igračima. Donijeli smo pobjedu Alžircima, pobjedu koju su 32 godine čekali na Mundijalima i to je za ponos. U posljednjem meču u grupi protiv Rusije uradićemo sve što možemo kako bismo se plasirali u osminu finala", rekao je Halilhodžić poslije utakmice.

Alžir je u nedjelju pobijedio Južnu Koreju sa 4:2 i zadržao šanse za plasman u osminu finala. Belgija je pobijedila Rusiju sa 1:0 i sa šest bodova u Grupi H izborila plasman u drugu fazu. Alžir ima tri boda, a Rusija i Južna Koreja osvojile su po bod.

U posljednjem trećem kolu, 26. juna od 22 časa u Sao Paolu igraće Južna Koreja i Belgija, a u Kuritibi Alžir i Rusija.

Alžir je u prvom kolu izgubio od Belgije sa 1:2, a bosanski trener rekao je da je njegova ekipa poslije te utakmice neopravdano kritikovana.

"Snaga našeg tima je u kolektivu. Neopravdano su nas kritikovali poslije poraza od Belgije, jedne od najboljih ekipa u Evropi. Ovaj tim je mlad i ponekad teško podnosi pritisak. U prvom poluvremenu smo igrali skoro savršeno, bili smo efikasni, ali u drugom dijelu smo imali prazan hod. Možda je to psihološki problem, razgovaraću sa igračima", rekao je Halilhodžić.

Selektor Alžira istakao je da je cilj ekipe plasman u osminu finala, ali da je Rusija favorit u duelu trećeg kola.

"Ovaj tim će rasti iz utakmice u utakmicu, čeka nas veliki izazov protiv Rusije i pokušaćemo da napravimo novi podvig. Biće teško, ali moguće je. Večeras smo igrali efikasno, nadam se da ćemo tako nastaviti. Imamo šansu, moramo da budemo smjeli, ali Rusija je favorit", rekao je Halilhodžić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC