• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Voli vas vaš Edin Džeko

Autor mondo.ba

Edin Džeko nezadovljan pisanjem pojedinih medija i navijača, koji su ga označili kao glavnog krivca za neuspjeh reprezentacije Bosne i Hercegovine na Mundijalu, oglasio se na Facebook profilu emotivnim saopštenjem.

Emotivno obraćanje Edina Džeke prenosimo u cijelosti.

Dugo sam se dvoumio da li da išta kažem, da napišem, jer mi se nekad čini da nema smisla govoriti o osjećajima, o nadanjima, željama, frustracijama i svemu ostalom, jer će svi, ma šta god se napisalo ili reklo, imati svoju verziju istine.

E, pa imam i ja svoju, koja glasi da nijedan navijač na ovom svijetu nije želio više od mene prolaz u osminu finala SP-a. NIJEDAN!

Međutim, nismo uspjeli proći dalje, nažalost! Nismo imali ni sreće, a i neke druge stvari su bile protiv nas. Međutim, iz ovoga moramo izaći još jači, jer pobjednik se prepoznaje po tome, koliko brzo ustane, nakon pada, a mi ćemo se već protiv Irana pokušati iskupiti za propušteno, jer naša misija stvaranja jake i uticajne reprezentacije BiH tek počinje!

I sam sam razočaran, jer sam bio uvjeren da možemo otići dalje i boli me kao čovjeka, kao navijača, a još više kao sportistu, koji je sve dao i koji će uvijek davati sve za svoju zemlju, čiji sam ponosni stanovnik.

A što se tiče dušebrižnika, njih uvijek ima i uvijek će ih biti. Dobronamjernu kritiku uvijek prihvatam, kako ja, tako i moji suigrači. Argumentovanu, utemeljenu na činjenicama i od ljudi koji su realni, a ne onih koji s nestrpljenjem čekaju naš posrtaj, kako bi izašli iz rupa i krenuli u neki svoj obračun iz ličnih interesa.

Ja sam navikao na kritike, ali i na "pljuvanje", i to od onih koji su ubjeđeni da bi više od mene voljeli da sam postigao gol. Više od svih navijača zajedno, vjerujte, volio bih da sam postigao taj gol, koji će sudija priznati, i još jednom donio radost svojoj zemlji!

Ne osvrćući se na ono što je bilo, već na ono što će biti, želim istinskim navijačima poručiti kako svi do jednoga dajemo sve za reprezentaciju BiH, jer to je naša svetinja.

Izgubili smo, ali moramo dići glavu gore i nastaviti se boriti protiv svih nepravdi, svih nedaća, ali i nažalost svih dušebrižnika, koji meni lično daju dodatnu snagu u svemu ovome što se dešava.

Hvala im na tome, a još veću zahvalnost dugujemo onim istinskim navijačima, čije nas mišljenje i najviše interesuje.


Voli vas vaš Edin Džeko!

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

stevo

čovjek je dao sve od sebe

Dusan

Realno, sta je covjek mogao sam uraditi u napadu! Razmislite malo! Vamos Argentina!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC