• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Vuk" Milijaš ima problem sa radnom dozvolom?

"Poslaćemo opširnu dokumentaciju, jer Srbin ne ispunjava sve kriterijume za radnu dozvolu, ali ćemo ići na žalbu", kažu u Vulverhemptonu.

 "Vuk" Milijaš ima problem sa radnom dozvolom? Izvor: MONDO

Nenad Milijaš predstavljen je u Vulverhemptonu kao prvo pojačanje novog člana engleske Premijer lige. Ispred njegovog imena i prezimena u ostrvskim medijima uglavnom piše: Serbian star midfilder.

Dolazak doskorašnjeg kapitena Crvene zvezde, koji je s "vukovima" potpisao četvorogodišnji ugovor po kojem će zarađivati oko milion funti godišnje, oduševio je izvršnog direktora Džeza Mokslija.

"Iskreno nas je jako obradovao transfer Milijaša na početku prelaznog roka. Srpski vezni fudbaler odličan je strijelac, postigao je 16 golova za beogradski klub na 30 mečeva ove sezone, a pored toga, može da igra na više pozicija u ekipi. Plus je i što je ljevonog", izjavio je Moksli za zvanični sajt kluba.

Prema njegovim riječima, dvadesetšestogodišnji Milijaš je sakupio dovoljno iskustva u karijeri i od njega se sada očekuje da dostigne vrhunac, baš u Premijer ligi.

"Ovo je veliki transfer za ‘Vulvse’ i svi u klubu smo oduševljeni zbog njegovog dolaska. Pokazali smo mu trening kompleks i iskreno nam je rekao da je došao na mjesto gdje je oduvijek želio".

Moksli je podvukao da su u trci za srpskim fudbalerom, koga je nekoliko puta gledao menadžer "vukova" Mik Mekarti, pobijedili nekoliko evropskih klubova.

"Uspjeli smo da dovedemo igrača koji je istinski lider, fudbaler koji posjeduje kvalitet budućeg kapitena".

Reprezentativac Srbije je u dresu "orlova" sakupio deset nastupa, što je više od potrebnih 75 odsto mečeva za reprezentaciju od debija. U Engleskoj je to jedan od uslova da bi se dobila radna dozvola.

Ipak, problem je što je Milijaš relativno skoro postao A reprezentativac i što, iako ima potreban procenat (75 odsto), nema dovoljan broj igara u nacionalnom dresu. Englezi ponekad traže da neko igra za reprezentaciju dvije godine...

Bez obzira na to, u Vulverhemptonu ne paniče i tvrde da će uskoro sve biti riješeno. Oni očekuju da prvi podnesak bude odbijen, ali će potom uslijediti žalba i novi argument: to što je Milijaš bio standardan član mlade selekcije Srbije, za koju je odigrao veliki broj utakmica i nastupao na najvećim takmičenjima.

"Poslaćemo opširnu dokumentaciju, jer Srbin ne ispunjava sve kriterijume za radnu dozvolu, ali ćemo vjerovatno ići na žalbu. Milijaš je standardni reprezentativac Srbije u poslednjoj godini, a ranije je bio član mlade selekcije za igrače do 21 godine", zaključio je Moksli.

Nezvanično, u komisija je od Vulverhemptona zatražila original potpise selektora A reprezentacije Srbije Radomira Antića, kao i selektora mladih fudbalera iz vremena kada je Milijaš igrao za taj tim, Dragana Okuke. Kada ta dva dokumenta budu stigla u Englesku, Milijaš će dobiti i radnu knjižicu u klubu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC