• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Mjesto nam je u LŠ, Kleo stiže

Fudbaleri Partizana poslije dvonedeljnog odmora ponovo se okupili u Zemunelu. Cilj - Liga šampiona. Krstajić povratnik, čeka se Kleo.

 PARTIZAN: Mjesto nam je u LŠ, Kleo stiže Izvor: MONDO

Nisu pošteno proslavili uspjeh u srpskom prvenstvu i odbranu "duple krune", a fudbaleri šampiona Srbije već su morali da se ponovo okupe u "Zemunelu" kako bi na vrijeme počeli pripreme pred najveći izazov - napad na Ligu šampiona.

Pojačani iskusnim Mladenom Krstajićem, novajlijom iz Napretka Branislavom Jovanovićem (koji je zamalo prošle sezone postao igrač Crvene zvezde), sa novim frizurama Brazilca Vašingtona i Adema Ljajića, dvadesetak fudbalera Partizana po tropskoj vrućini izašlo je na terene Sportskog centra u Zemunu.

Grupu od dvadesetak igrača, na okupljanju su pozdravili predsjednik i sportski direktor Partizana Dragan Đurić i Ivan Tomić, poručivši im da je njihovo samo da vrijedno rade i da misle samo na utakmice, a da će im klub sve obezbijediti.

"Najprije da vam se zahvalim na rezultatu u prethodnoj sezoni. Odbranili smo 'duplu krunu', imali smo najboljeg strijelca lige, najboljeg igrača, najviše fudbalera u idealnom timu prvenstva...Sada, međutim, imamo još jedan korak koji treba da ispunimo - Liga šampiona. Vi zaslužujete mjesto u tom društvu! Uprava će učiniti sve da vam bude iza leđa, da vas gura, a vi treba da date maksimum na terenu. Nadam se da ćemo za dva mjeseca slaviti još taj jedan korak", rekao je Đurić.

Sportski direktor Ivan Tomić rekao je da je svjestan da su igrači imali malo vremena za odmor, ali da se zbog novih obaveza i izazova moralo krenuti ranije sa pripremama.

"Lijepo je što smo odbranili duplu krunu, ali od stare slave se ne živi. Pred nama su novi ciljevi, novi izazovi...Vi treba samo da mislite na treninge i utakmice, ostalo je na nama da vam to omogućimo", rekao je Tomić.



Jokanović: Dovoljno ste se odmarali, ne prihvatam umor


Kada ga je djevojka nešto poslije devet časova dovezla do kapije Sportskog centra, desni bek crno-bijelih Ivan Stevanović izašao je iz automobila svjestan da već poslije 15 dana mora ponovo da obuče kopačke.

"Jesi li se odmorio?", pitali smo ga u prolazu. "Jedva", bio je odgovor fudbalera kojeg saigrači zovu "Robi".

Ali za trenera Slavišu Jokanovića igrači su imali sasvim dovoljno vremena da se odmore.

"Za razliku od Ivana (Tomića), ja mislim da ste se dovoljno odmorili i nemate pravo da budete umorni. Zna se koji su ciljevi Partizana - odbrana trofeja i pokušaj da nešto uradimo u Evropi. Ali, znate me, nikad ne gledam mnogo unaprijed, nego uvijek idemo korak po korak. Zato se skoncetrište za današnji trening, pa sutrašnji...Zna se šta od vas očekuju ovi ljudi koji vode klub i mnogobrojni navijači", rekao je Jokanović igračima.

Potom im je komandovao: "Sad svi u svlačionicu, pa na teren".

A na terenu su nedostajali mladi fudbalski reprezentativci - Ivan Obradović, Marko Jovanović, Ljubomir Fejsa, Nemanja Tomić i Rajko Brežančić. Potom i dvije najveće zvijezde crno-bijelih Moreira i Lamin Dijara (kasne zbog problema sa vizom).

Ali i Kleo, koga navijači Partizana željno iščekuju.

"Pregovori sa Kleom se povoljno odvijaju i njegov dolazak očekujemo u naredna dva dana", rekao je novinarima Tomić.

Sportski direktor Partizana rekao je da je spisak pojačanja gotovo zaokružen, ali i da je moguće još neko novo lice."Ne isključujem mogućnost da dovedemo eventualno još jednog igrača, ali ne bih o poziciji. Moje mišljenje je da smo, sa postojećim igračima i onima koje smo doveli i koji će doći, ojačali ekipu u svakom smislu".

Što se tiče odlazaka, ponovio je da je najbliži izlaznim vratima Humske Ivan Obradović, ali samo ako dođe ponuda koja bu odgovarala onome što traži Partizan i koja bi bila adekvatna njegovim kvalitetima.

"Ja sam prvi za to da on ne ide, ali to je, na žalost, naša neminovnost kako bismo mogli da preživimo. To što prodajemo samo jednog igrača iz startne postave je u domenu naučne fantastike što se tiče naših fudbalskih prilika. Povlačim i da će u slučaju odlaska Obradovića, Partizan biti jači nego prošle godine", rekao je Tomić.



Krstajić atrakcija, novi stajling Vašingtona i Ljajića


Najveću pažnju u "Zemunelu" privukao je povratnik među crno-bijele Mladen Krstajić. Srdačno se pozdravio sa nekadašnjim saigračima, a sada članovima uprave, ali i sa Goranom Gavrančićem i Nenadom Đorđevićem sa kojima je igrao u reprezentaciji.

Opet će u Partizanu nositi dres sa brojem 20, koji je imao tokom cijele karijere.

Nije neopaženo prošao ni novi stajling Brazilca Vašingtona, koji više ne liči na Ajs Nigrutina. Ostao je, reklo bi se, "u rep vodama", ali više "vuče" na gangsta rap, pa je "nabacio" perlice.

Novu frizuru predstavio je i Adem Ljajić. Što bi rekle starije gospođe, sada je uredno podšišani mladi dječak.

(P. V. - MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC