• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sušić: Možda je vrijeme da se rastanemo...

Autor mondo.ba

Selektor Bosne i Hercegovine Safet Sušić potvrdio da ozbiljno razmišlja o napuštanju klupe "zmajeva". "Možda je vrijeme da se rastanemo. Još sam vruć, ali svega se nakupilo", kaže Pape.

Bosna i Hercegovina će po svoj prilici imati novog selektora u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Sušić je u izjavi za "Avazov Sport" potvrdio da ozbiljno razmišlja o napuštanju "zmajeva" razočaran i rezultatima na Mundijalu, ali i činjenicom da mu Fudbalski savez BiH pred put u Brazil nije ponudio produžetak saradnje.

"Možda je vrijeme da se rastanemo. Još sam vruć, ali nakupilo se svega u proteklim ciklusima", indirektno je nagovijestio odlazak popularni Pape.

O njegovom mogućem odlasku sa klupe BiH izvijestio je i "Skaj Sports", ali Sušića najviše boli zatezanje oko produžetka saradnje prije Svjetskog prvenstva.

"Moj ugovor sa Savezom ističe nakon Brazila. Nisam želio ovdje tokom Mundijala da pregovaram o novom ugovoru, jer sam smatrao da nije vrijeme. Trebalo je to 'dole' da završimo. Bilo je vremena nakon kvalifikacija".

Zbog svega, Sušić želi da se pobjedom nad Iranom oprosti od Mundijala, a možda i od "zmajeva"...

"Naravno da ćemo učiniti sve da se pobjedom oprostimo od Brazila. Ako i odem hoću da se korektno rastanem, da svakom mogu pogledati u oči. Znam da će biti kritičara i to nikom ne osporavam. Ne želim ovdje napadati svoje igrače. Još se može popraviti utisak".

Na kraju Sušić se zahvalio i "12 igraču" – navijačima BiH...

"Bez njihove podrške ne bi ni došli u Brazil. Oni su nas nosili tokom kvalifikacija, imali smo podršku gdje god smo igrali - od Albanije do Amerike. I sad su prevalili toliki put, potrošili puno para da bi nas bodrili. Hvala im u ime stručnog štaba i ekipe! Neka ostanu uz reprezentaciju, a mi smo samo prolaznici. Ne isključujem mogućnost da ostanem, ali male su šanse", zaključio je Sušić.

Izvor: MN PRESS

BAJEVIĆ GLAVNI KANDIDAT ZA NASLJEDNIKA

Ukoliko zaista dođe do prekida saradnje, najozbiljniji kandidat za naslijedi Sušića je Duško Bajević, bivši ambasador bh.fudbala u Komitetu za normalizaciju i aktuelni trener AEK-a iz Atine.

"Bajević bi lako mogao da dobije većinu jer ima podršku članova fudbalske vlade iz svih korpusa. Pored Bajevića kao mogući kandidati pominju se Amar Osim i Blaž Slišković, ali i neka druga imena. Neki bi navodno željeli da dovedu i Vahida Halilhodžića za novi ciklus kvalifikacija", piše "Avazov Sport".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC