• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlići" popularniji od Italijana

I dok mladi "azuri" mirno šetaju Helsinborgom, srpski iseljenici grozničavo žele da se slikaju sa Kačarom, Tošićem, Sulejmanijem...

 "Orlići" popularniji od Italijana Izvor: MONDO

Dan uoči starta fudbalske reprezentacije Srbije na 17. Evropskom prvenstvu za mlade, domaćin Helsinborg spremno dočekuje takmičenje, a prigodnim ponašenjem atmosferu upotpunjuju i navijači našeg tima iz tog dijela Švedske.

Helsinborg je grad sa oko 120.000 stanovnika, kojim dominira srednjevjekovna tvrđava dajući mjestu raskošan izgled. Grad je uređen po najvišim estetskim standardima, dostupnim samo najbogatijim zemljama.

Iz gradske luke svakog časa pristižu, ili odlaze brodovi i sve funkcioniše prema utvrđenom redu bez mnogo buke i uz uživanje u prelijepom morskom pejzažu. Jak vjetar i hladnoća posjetioce tjeraju u mnogobrojne restorane, ali ima i šetača koje klimatski uslovi ne ometaju u uživanju u čarima grada.

Na skori početak šampionata ukazuju zastave UEFA i putokazi širom grada koji poklonike "najvažnije sporedne stvari na svijetu" upućuju ka stadionu gdje će u utorak uveče (20.45) "orlići" započeti misiju u Švedskoj - pokušaće da se domognu evropskog trona.

Najveće interesovanje za predstojeći duel srpskog i italijanskog tima vlada među našim iseljenicima koji neumorno pokušavaju da se domognu autograma i slikaju sa srpskim fudbalskim nadama, a u centru pažnje su Gojko Kačar, Miralem Sulejmani i Zoran Tošić.

Na centralnim ulicama Helsinborga mogu se vidjeti i italijanski reprezentativci koji, uprkos činjenici da su petostruki prvaci Evrope, ne pobuđuju toliko pažnje kao "orlići". Elegantni kao i uvijek, mladi Italijani uglavnom provode vrijeme u gradskoj luci, jer je tu smješten njihov hotel "Plaža".

Srbija će pohod ka tituli prvaka Evrope početi sa Olimpijskog stadiona, koji za Šveđane ima istorijsko značenje.
Domaćin je posebno ponosan što su se na tom stadionu 1958. igrale utakmice Prvenstva sveta. Olimijski stadion je 1995. bio domaćin najboljim ženskim reprezentacijama Evrope.

Tokom godine renoviran je i modernizovan, a njegov trenutni kapacitet je 12.500 mjesta. Na Olimpiji će tokom šampionata biti odigrane tri utakmice u okviru Grupe A i jedan polufinalni meč.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC