• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP (MLADI): Mika - engleski ponos i dika

Defanzivac Mančester sitija Mika Ričards postigao je gol kojim je "Gordi Albion" savladao autsajdera u grupi B, Finsku - 2:1.

 EP (MLADI): Mika - engleski ponos i dika Izvor: MONDO

Engleska nije dozvolila iznenađenje na premijeri 17. Evropskog prvenstva za mlade fudbalere. "Gordi albion" je pobijedio autsajdera u Grupi B, Finsku, rezultatom 2:1 (1:1) iako je od 31. minuta igrao sa igračem manje.

Tim Stjuarta Pirsa poveo je u 15. minutu preko Lija Katermola, veziste Vigana. On je krunisao akciju tandema iz Aston Vile, Džejmsa Milnera i Gabrijela Agbonlahora.

Međutim, defanzivac Čelsija, Majkl Mansijen je u 31. minutu napravio prekršaj nad Beratom Sadikom, napadačem Arminije, i za to dobio crveni karton, a Finci priliku da iz penala izjednače. Tim Sparv (Halmštad) bio je siguran realizator najstrože kazne, pa se na odmor otišlo rezultatom 1:1.

Da Finci ipak ne osvoje bod na početku borbi u "grupi smrti", u kojoj su još i Španija i Njemačka, pobrinuo se Mika Ričards iz Mančester sitija, koji je poslije kornera Milnera, pogodio mrežu za konačnih 2:1.

Tako su Englezi načinili prvi korak ka cilju - osvajanju titule prvaka Evrope za mlade poslije 25 godina. Samo dva puta su bili šampioni Starog kontinenta, na drugom i trećem prvenstvu, 1982. i 1984.

(MONDO, foto UEFA)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC