• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP (MLADI): Kresanje krila "azurima"

Selektor Srbije Krčmarević postavio cilj - polufinale. Italijani nadobudni što bi "orlići" mogli da iskoriste. U fokusu duel Petković - Baloteli.

 EP (MLADI): Kresanje krila "azurima" Izvor: MONDO

Selektor mlade reprezentacije Italije, Pjerluiđi Kaziragi, rekao je na zvaničnoj konferenciji za štampu da cijeni srpski tim, ali igrači preko italijanskih medija nadobudno već upisuju tri boda iako će "orlićima" izaći na megdan tek u utorak uveče (20.45).

Imaju i razloga za samozadovoljstvo, jer u timu imaju standardne prvotimce ekipa iz Serije A - Đovinka, Akvafresku, Balotelija... Imaju i tradiciju na svojoj strani...

Ali ima i Slobodan Krčmarević razloga da se hvali pred prvu utakmicu Grupe A Evropskog prvenstva. Na raspolaganju ima sjajne pojedince... Ali to ne čini. Od početka priprema spušta loptu na zemlju i kao cilj postavlja plasman u polufinale.

Smeta mu što srpska javnost već vidi "orliće" na krovu Evrope.

"Treba da igramo, kako se to u žargonu kaže, do noge, jer naš vezni trio Gojko Kačar, Milan Smiljanić i Ljubomir Fejsa, mogu sigurnom loptom da neutrališu presing igru Italijana po cijelom terenu. U protivnom, stvoriće se mogućnost da oni brzim kontranapadima ugroze našeg golmana Brkića, i istovremeno zatvore sve prilaze svom golu", rekao je Krčmarević, dodajući da srpski igrači moraju da se uzrdže od svih eventualnih provokacija protivnika.

"Igramo protiv jakog rivala. U italijanskoj ekipi je mnogo istaknutih pojedinaca i pretpostavljam da će to bitri sudar dva fudbalska diva. Šanse su izjednačene, jer u obe ekipe ima puno dobrih pojedinaca koji sami mogu da odluče utakmicu", zaključio je Krčmarević.

Smiljanić: Italijani ne spavaju mirno

O oholosti Italijana, ne samo fudbalera, svjedoči i činjenica da se nijedan novinar sa "čizme" nije pojavio na konferenciji za medije srpske reprezentacije.

"To je doza samouvjerenosti i oholosti. Gest italijanskih novinara možda pokazuje da oni ne mogu spokojno da očekuju duel sa našom reprezentacijom, iako, kako mi se čini, 'azuri' sebe smatraju apsolutnim favoritom", objasnio je Milan Smiljanić.

Kapiten "orlića" priželjkuje pune tribine stadiona Olimpija u Helsinborgu, a prema informacijama koje pristižu, utakmici će prisustvovati oko 9.000 gledalaca, od toga bar polovinu činiće srpski iseljenici u Švedskoj.

"Oba rivala imaju podjednake šanse da osvoje bodove", smatra Smiljanić.

On je dodao da sadašnja generacija Srbije nema nikakve sličnosti sa onim timom koji je prije dve godine u u finalu izgubio od Holandije.

"Vjerujemo u sopstvene sposobnosti i mogućnosti. Imamo dobar kolektiv u kojem se ističe nekoliko pojedinaca. Nadam se da ćemo već na startu obradovati naše navijače", istakao je Smiljanić.

Ima da pršti u duelu Petković - Baloteli

Krčmarević je najavio da će duel između Nikole Petkovića i Marija Balotelija predstavljati okršaj dva snažna fudbalera koji ne prezaju od oštrih startova.

On očekuje da će varnice sjevati na sve strane, jer su obojica poznati po beskompromisnom načinu igranja. Baloteli, iako još nema 19 godina, afirmisao se sa takvim osobinama u dresu Intera, ali je poznato da i bek Ajntrahta voli oštre duele.

Pejčinović: Nema opuštanja

Nemanja Pejčinović upozorava da opuštanja ne smije da bude ni u jednom trenutku.

"Moramo da držimo koncentraciju svih 90 minuta, jer znamo kako Italijani mogu da naplate svaku protivničku grešku", izjavio je Pejčinović.

Defanzivac Crvene zvezde će takođe imati posla sa Balotelijem.

"Znam protiv kakvog napadača ću igrati, ali nisam zabrinut. Nemam tremu i jedva čekam da utakmica počne", istakao je Pejčinović.

Sulejmani: Možemo da podnesemo pritisak

Od Miralema Sulejmanija se očekuju golovi.

"Prva utakmica na turniru je jako bitna, igramo sa Italijanima koji imaju kvalitetnu ekipu. I mi imamo vrline i mane, ali imamo pre svega sjajan timski duh koji može da bude i presudan. Spremni smo, bez obzira što su prethodne generacije viskim plasmanima ovoj ekipi donele određeni pritisak", dodao je napadač Ajaksa.

Breme o kome priča Sulejmani predstavljaju uspjesi prethodne tri generacije, koje su ulazile u polufinale, od kojih dve i u finale.

Italijani su najuspješnija nacija, jer su pet puta bili šampioni Evrope, počev od 1992, a zaključno sa 2004. kada su u finalu pobijedili Srbiju i Crnu Goru 3:0.

Posljednja dva prvenstva osvajali su Holanđani, ali njih nema u Švedskoj. Evropa će dobiti novog šampiona.

(Tanjug, MONDO, foto MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC