• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Plati me da vidiš kako je neuspeh skupa stvar!

Kapelo, Hodžson i Prandeli su trojica najskuplje plaćenih selektora u Brazilu. Njihove eliminacije u prvoj rundi koštale su zbirno skoro 15,5 miliona evra!

Da li su Rusi malo zagrebali po almanahu FIFA svetskih prvenstava i pronašli podatak da NIKADA nijedna selekcija koju je vodio stranac nije osvojila Mundijal?

OK, ne bi Rusi postali prvaci sveta i da ih je vodio lično Vladimir Putin, ali neke stvari jednostavno ne funkcionišu...

I nije kriv Fabio Kapelo. On je lepo ispao u prvoj rundi SP 2010. godine sa Engleskom i sve objasnio Rusima, ali "avaj". Neko je tamo procenio da će baš prevaziđeni Fabio, inače veliki trener i još veći taktičar, odvesti "zbornaju" daleko. Recimo da bi uspeh bilo četvrfinale.

Šta se dogodilo? Za godišnju platu od osam i kusur miliona evra, Kapelo je odveo Rusiju kući posle tri utakmice sa dva osvojena boda i to u grupi sa Belgijom (jak tim), Južnom Korejom i Alžirom!

TOP 5 ELIMINISANIH:

1. Fabio Kapelo (Rusija) 8.032.500
2. Roj Hodžson (Engleska) 4.200.000
3. Ćezare Prandeli (Italija) 3.090.000
4. Visente del Boske (Španija) 2.421.000
5. Alberto Zakeroni (Japan) 1.950.000



To se ne zove neuspeh. To se zove sunovrat!

Tim pre što je Meksiko, koji se jedva plasirao na Mundijal, ponudio malo poznatom Migelu Ereri ugovor po kojem će zarađivati 150.000 evra godišnje, a taj vatreni ljubitelj fudbala i meksičke nacije ne samo da je odveo ekipu dalje u daleko jačoj konkurenciji od Kapelove, već su "marijači" odsvirali neke jako lepe tonove na šampionatu.

Za male pare.



I posle kažu koliko para toliko muzike? Ne, ovde to nije potvrđeno!

Kapelo je za ovaj skupo upakovani falš zarađivao Ererinu godišnju platu za nedelju dana...

Ništa bolji nije bio Roj Hodžson, Kapelov naslednik na kormilu Engleske. Plata od 4,2 miliona evra godišnje za jedno veliko ništa... Selektor Italije Ćezare Prandeli treći je na listi sa tri i kusur miliona evra. I on ide kući posle prve fraze, mada će na sastanku sa nadležnima moći da izvuče i neke objektivne razloge za neuspeh.

Pored jake grupe, bilo je pojedinaca u timu Italije, koji su uz povrede, pomogli da Prandeli bude na pomenutoj listi gubitnika. Mada, on je selektor, on je te igrače poslao na teren i on je, na kraju krajeva, podneo ostavku jer je procenio da je Mario Baloteli "taj".

Visente del Boske uveliko je kod kuće sa svojom platom od 2,4 miliona evra. Između Prandelija i njega tu su dvojica trenera koji su bolje plaćeni: Luis Felipe Skolari, selektor Brazila i Otmar Hicfeld, selektor Švajcarske. Izgleda da su to bile pametnu uložene pare, mada će Skolariju biti jako teško da opravda svaki uložen cent u njegovu stručnost, jer će sve ispod prvog mesta biti debakl.

Hrvati su Nika Kovača platili svega 194.250 evra, dok su Bosanci Safetu Sušiću dali 252.000 evra. Oni su na samom dnu. I po prikazanom i po zarađenom.

Pogledajte kompletnu listu zarada, doduše izraženu u britanskim funtama, dok smo mi u tekstu izražavali cifre u evrima.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC