• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Berberović se vratio na "Koševo"

Autor mondo.ba

Iskusni, 32-godišnji fudbaler Džemal Berberović pojačao je redove Sarajeva, kluba u kojem je ponikao.

Doskorašnji kapiten bugarskog vicešampiona Liteksa iz Loveča potpisao je dvogodišnji ugovor sa Sarajevom, a danas je zvanično predstavljen kao novi igrač bordo tima.

"Džemal je igrač koji je ponikao u našem klubu. Jedan je od rijetkih koji je napravio dugu internacionalnu karijeru. Dogovorili smo saradnju na dvije sezone, zbog čega smo izuzetno sretni. Prvi smo kontakt ostvarili u Antaliji na pripremama. On je tada bio daleko od kluba, ali je sada tu. Nije tražio spektakularne finansijske uslove. Njegovim dolaskom smo pojačali našu ekipu u cilju ostvarivanja naših ambicija", rekao je za klupski sajt Generalni direktor Sarajeva Dino Selimović.

Sportski direktor Sarajlija Abdulah Ibraković smatra da će povratak Berberovića na "Koševo" mnogo značiti za osvajača Kupa BiH.

"Berberović je igrač koji će pojačati kvalitet u ekipi i donijeti jednu drugu dimenziju, a to su kvalitet i iskustvo. Takođe, nadam se da će svojim iskustvom pomoći razvoju mladih igrača", naglasio je Ibraković.

I sam igrač oduševljen je povratkom u Sarajevo.

"Veoma sam sretan zbog povratka u Sarajevo. Slobodno mogu reći da sam danas najsretniji čovjek na svijetu. To je klub u kojem sam ponikao i odrastao, stekao reputaciju, tako da ću uložiti maksimum napora da kvalitetnim partijama doprinesem ekipi da ostvari što bolje rezultate", poručio je Džemal Berberović.

Berberović je tokom dva boravka u Sarajevo odigrao 157 utakmica za tim sa "Koševa", a još je nastupak za Bajer Leverkuzen, Osnabrnik, Duizburg, Kuban i Denizlispor.

U reprezentativnom dresu Bosne i Hercegovine zabilježio je 33 nastupa, dok je za mladi tim selekcije BiH odigrao 15 utakmica.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC