• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE: Brđani, a sad ono pravo!

Čukarički je lako prošao kroz Andoru. Ali, sada dolazi pravi rival.

 LE: Brđani, a sad ono pravo! Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

U Beogradu 4:0, u Andori 0:0.

Fudbaleri Čukaričkog rutinski su ove večeri odradili revanš meč prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope sa Santa Hulijom i plasirali se u drugo, gde će im rival biti austrijski Gredig.

Beogradska ekipa je danas na stadionu Komunal u mestu Andora La Velja bolje počela, Čukarički je imao veći posed lopte, ali fudbaleri kluba sa Banovog brda nisu uspeli ozbiljnije da ugroze protivničkog golmana Hesusa Nogerola.

Filip Stojković i Petar Bojić imali su prilike na početku susreta, ali je Nogerola lako zaustavio oba udarca.

Sant Hulija je u 18. minutu imala odličnu šansu, kada je golman gostiju Borivoje Ristić loše ispucao loptu, koja je došla do Migela Sotoa, ali se srpski fudbaler snašao i odneo loptu ispred protivnilka.

Čukarički je u 32. minutu postigao gol, ali je pogodak Nikole Stojiljkovića arbitar iz Jermenije Zaven Hovhanisjan poništio zbog sumnjivog ofsajda.

Ekipa iz Andore bila je bolji rival u drugom poluvremenu, ali nijedna ekipa nije imala izgledniju šansu za gol. Soto je sredinom drugog dela pogodio stativu kada je centrirao iz kornera.

Gredig je tim koji je u sezoni 2012/13 osvojio drugu ligu i plasirao se u Bundesligu, a potom, sa dva Španca i dva Nemca u postavi, izborio Evropu.

U drugom kolu kvalifikacija za LE startovaće i Jagodina, protiv rumunskog Kluža, odnosno Vojvodina protiv slovačkog Trenčina. Čukarički i Jagodina su domaćini 17. jula, dok će Vojvodina revanš 24. jula igrati na svom stadionu.

Jutro posle prvih susreta drugog kola kvalifikacija, 18. jula, biće održan žreb za treće kolo (31. jul - 7. avgust), posle čega naše timove (hipotetički) očekuje poslednja, plej-of runda kvalifikacija (21. i 28. avgust).

Trener fudbalera Čukaričkog Vladan Milojević rekao je da je prolazak u naredno kolo kvalifikacija za Ligu Evropa bio važniji od rezultata današnje revanš utakmice sa Sant Hulijom.

"Interesovalo nas je samo da obezbedimo prolazak u drugo kolo, to smo i uradili. Pokušali smo da dogovor pretočimo na teren, ali nam nije polazilo za nogom. Postojala je volja, ali nisam siguran koliko smo fizički spremni jer za ovakve utakmice i posle ovakvog puta potrebna je svežina", rekao je Milojević novinarima posle utakmice u Andori.

Čukarički je u revanšu igrao nerešeno bez golova sa Sant Hulijom, ali je prošao dalje pošto je u prvom susretu pobedio kao domaćin sa 4:0.

"Protivnik je pokušao da agresivno igra, znao sam da će tako i biti. Lopta nas nije slušala, bilo je pogrešnih pasova, slab ritam... U svakom slučaju, želeli smo pobedu jer su ovakve utakmice jako bitne za srpski fudbal i poboljšanje koeficijenta, koji je dosta nizak", naveo je Milojević.

Fudbaler Čukaričkog Filip Stojković sudario se u finišu susreta sa saigračem, povredio je nos, a stepen povrede biće poznat kada se ekipa vrati u Beograd.

Čukarički će u narednom kolu igrati protiv austrijskog Gredinga.

"Apsolutno smo zasluženo prošli i očekuje nas utakmica koja je vrlo blizu. Jako je ozbiljan protivnik po informacijama koje imamo. Probaćemo da se mobilišemo i podignemo fizičku spremu jer nam je jako bitno da igramo zvanične utakmice", kazao je Milojević.

Prva utakmica drugog kola kvalifikacija za Ligu Evropa igraće se u četvrtak u Beogradu, dok je revanš susret zakazan za 24. jul u Salcburgu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC