• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Treneri "večitih" složni - tipuju na Argentinu

Marko Nikolić i Nenad Lalatović, šefovi stručnih štabova Partizana i Crvene zvezde očekuju neizvesno finale Mundijala, ali blagu prednost daju "gaučosima".

Fudbalski svet večeras od 21 čas biće okrenut finalnom okršaju Svetskog prvenstva u Brazilu između Argentine i Nemačke.

Trener Partizana Marko Nikolić ne krije da je od početka navijao za Argentinu.

"Imaju Lea Mesija, ali i još mnogo aduta. Kvalitetni su u svim linijama i konstatno su dizali formu iz meča u meč. Uvek je, naravno, potrebna i doza sreće, a oni su imali uz sebe i taj faktor. Nije iznenađenje što su Nemci stigli do finala. Igrali su brz, moderan, napadački fudbal, sa pojavljivanjem igrača iz drugog plana. Disciplinovani su kao i uvek, imali su blistavih, ali i slabijih izdanja u Brazilu, ali finale je posebna priča. To je nešto za ceo život i verujem da će tako i shvatiti meč protiv Argentine. Biće neizvesno, ali subjektivno priželjkujem pobedu Argentine, 1:0 ili 2:1", izjavio je za "Sport" Nikolić.

I njegov kolega na klupi "večitog rivala" Nenad Lalatović tipuje na pobedu "gaučosa".

"Nemačka je najviše pokazala i poseduju timski kvalitet na najvišem nivou, ali ja prednost dajem Argentini. Igraju veoma čvrsto pozadi, teško primaju golove, a ako Mesi bude imao prostora, teško će ga zaustaviti. Veliki plus biće ako zaigra Anhel di Marija. Biće to sigurno veoma neizvestan meč, a nije isključeno da svetskog šampiona odluče i penali. Moja podrška ide Argentini", rekao je Lalatović.

Za razliku od trenera Partizana i Crvene zvezde, ostali stručnjaci koji predvode superligaše veruju u pobedu Nemaca.

Dragoljub Bekvalac, strateg Radničkog 1923, veruje pre svega u karakter Nemaca.

"To je najhomogeniji tim na šampionatu. To je skup kvalitetnih igrača, koji su svoje individualne kvalitete spojili u funkciju tima. Zato smatram da su prvi favoriti za osvajanje boginje", rekao je Bekvalac.

Njegovo mišljenje deli i Milan Milanović iz Rada.

"Nemci igraju brži, agresivniji fudbal i uvek streme ka golu protivnika. Argentinci su igrali najlošije polufinale koje pamtiti, a i Mesi je zatajio. Milim da upravo u tome leži greška selektora Argentine, jer se čeka potez pojedinca, a Nemci gaje kolektivnu igru, što je njihova prednost. Više trče, a i odmorniji su, smatram i da će sa više samopouzdanja ući u finale, jer su deklasirali Brazil".

I Bogić Bogićević smatra da su Nemci u prednosti.

"Nemačka je igrala najkonstantnije i mislim da su zaslužili da se popnu na krov sveta. Argentina, sa druge strane, nije blistala. Pravili su mali broj šansi, ali su ih, na njihovu sreću, koristili u pravo vreme. I Mesi, na koga se oslanja argentinska igra, nije blistao, a mislim da neće uspeti da se podigne ni protiv Nemaca", rekao je Bogićević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC