• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZRINJSKI: Mariboru respekt, ali želimo dalje

Autor mondo.ba

"Favoriti ne pobjeđuju uvijek. Pokušaćemo uz određeni respekt dočekati Maribor s vjerom da nije u najboljoj formi i pokušaćemo izboriti rezultat koji bi nam povećao šanse u revanšu", kaže trener "plemića" Branko Karačić.

Prvak Bosne i Hercegovine, mostarski Zrinjski pokušaće protiv Maribora da ostvari plasman u treće pretkolo Lige šampiona u koje nijedan predstavnik naše zemlje nije stigao otkako je UEFA promijenila format takmičenja prije četiri godine.

Slovenački klub ima snažnu ekipu, koja je prije pet mjeseci namučila pobjednika Lige Evrope, pa je jasno ko je u sudaru prvaka BiH i Slovenije favorit.

"Poštujemo Maribor! Znamo koje rezultate godinama već ostvaruju, što u Sloveniji ili Evropi. Svjesni smo da smo dobili izuzetno teškog protivnika i Maribor je definitivno favorit u ovoj utakmici. Isto tako, znam da je Maribor pod pritiskom. Ne treba ni govoriti što bi ih moglo zadesiti ako ne prođu u treće pretkolo Lige šampiona", izjavio je Karačić uoči dolaska Maribora.

Slovencima "kapa dole", ali ni "plemići" se neće predati unaprijed.

"Favorit ne pobjeđuje uvijek. Pokušaćemo uz određeni respekt dočekati Maribor s vjerom da nije u najboljoj formi i pokušaćemo izboriti rezultat koji bi nam povećao šanse u revanšu. Plan je da pokušamo disciplinom u igri, ali i agresijom, do dozvoljenog nivoa, uz pomoć navijača iznenadimo objektivnog favorita", dodao je trener Mostaraca koji u sutrašnjem meču, ali ni revanšu neće moći da računa na povrijeđene Antu Radeljića i Ivana Crnova.

I kapiten kluba sa stadiona "Pod Bijelim brijegom" Pero Stojkić je svjestan da su Mariborčani kvalitetniji, ali na papiru.

"Ekipa s nestrpljenjem dočekuje utakmicu. Bez obzira što je Maribor favorit, kao što je rekao šef, trebamo uživati u meču i pokušati da izborimo povoljan rezultat pred revanš u Sloveniji".

Utakmica između Zrinjskog i Maribora igra se u utorak s početkom u 19.30 časova, a direktan prenos je na BHT 1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC