• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PL BiH: Ukida se zabrana odlaska na gostovanja?

Autor mondo.ba

Članovi Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine narednih dana razmatraće mogućnost ukidanja zabrane dolaska gostujućih navijača na mečeve Premijer lige i Kupa BiH u predstojećoj sezoni.

 PL BiH: Ukida se zabrana odlaska na gostovanja? Izvor: MONDO/Bojan Jakovljevic

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljevic

Ova mjera ponovo je uvedena prošle zime, uoči početka drugog dijela prošle sezone iz sigurnosnih razloga. Kao jedan od povoda tada su bili nemiri u nekoliko gradova Federacije BiH.

"Odluka o stavljanju zabrane van snage još nije donesena. Čekamo analizu stanja i preporuku Komisije za bezbjednost FS BiH. U zavisnosti od toga zauzećemo stav šta i kako dalje. Očekujem da će se sve znati najkasnije do kraja naredne sedmice", rekao je potpredsjednik FS BiH Darko Ljubojević za "Nezavisne novine".

Prema njegovim riječima, stav Izvršnog odbora uvijek je bio da bi najbolje bilo ne uvoditi takve i slične nepopularne mjere.

"Prije svega, fudbal se i igra zbog navijača, ali nekada smo jednostavno primorani i na poteze za koje i sami smatramo i znamo da nisu najbolji".

Jedno od pitanja koje takođe zanima navijače su i direktni TV prenosi nekih od najzanimljivijih utakmica. Generalni sponzor ostao je "BH Telecom", a prošle sezone dio te priče bili su BHT 1, Arena sport i Moja TV.

"Upravo u srijedu ćemo imati jedan sastanak s predstavnicima svih klubova i definisati pojedinosti na tu temu. Vjerovatno sve ostaje slično kao i prošle godine, ali moramo naravno saslušati i uvažiti prijedloge klubova, koji su ujedno i vlasnici TV prava", objasnio je Ljubojević banjalučkom listu.

Nova 13. zajednička sezona Premijer lige BiH u fudbalu počeće 1. avgusta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC