• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bordo klub pred evropsku premijeru: Samo pobjeda!

Autor mondo.ba

Fudbaleri Sarajeva u četvrtak će na Koševu početi novu evropsku sezonu u drugom pretkolu Lige Evrope protiv norveškog Haugesunda (21 h).

 Bordo klub pred evropsku premijeru: Samo pobjeda! Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Na pres konferenciji u srijedu,  sportski direktor Sarajeva Abdulah Ibraković, trener Dženan Uščuplić i kapiten Amer Dupovac složili su se u ocjeni da bordo klub želi pobjedom započeti kvalifikacije za Ligu Evrope, prenio je zvanični sajt bordo kluba.

"Svi sa nestrpljenjem očekujemo sutrašnju utakmicu. Nismo bili miljenici sreće, kada je žrijeb u pitanju, jer je Haugesund ozbiljan protivnik. Ipak, skupili smo u posljednjih sedam dana veliki broj informacija o rivalu. Tim smo koji može proći u treće pretkolo Lige Evrope. Konkurencija u timu je pozitivna i jako zdrava. To nam daje optimizam i nadu da ćemo proći dalje. Zadržali smo kostur tima iz prošle sezone, doveli neka pojačanja i mislim da smo spremni za Haugesund", izjavio je sportski direktor Ibraković.

Šef struke kluba sa Koševa još nije odlučio ko će biti starter protiv Norvežana.

"Imali smo adekvatne pripreme, najbolje uslove i organizaciju. Drago mi je što smo odigrali nekoliko utakmica sa jakim protivnicima i što spremno dočekujemo utakmicu sa Norvežanima. Želimo nastaviti ono što smo radili prošle sezone. Nećemo odstupiti od naše formacije. Još uvijek se nisam odlučio za početnu postavu. Dileme su u sredini terena i lijevo i desno krilo", rekao je Uščuplić, koji u četvrtak neće moći da računa na Todorovića i Vusljanina.

Kapiten Amer Dupovac takođe očekuje pobjedu i veliki broj navijača na tribinama.

"Sportski direktor i šef su rekli dosta toga. Momci željno iščekuju utakmicu pred našim navijačima. Želimo ostvariti dobar rezultat pred odlazak u Norvešku, te bi najbolje bilo da sutra pobijedimo bez primljenog gola. Takođe, iskoristiću ovu priliku da pozovem navijače da nas sutra podrže", naglasio je Dupovac.

Utakmica Sarajevo i Haugesund igra se u četvrtak s početkom u 21 čas.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC