• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Begović: Uz Papeta ćemo dokazati kvalitet

Autor mondo.ba

Prvi čuvar mreže reprezentacije BiH i "jedinica" Stouk Sitija Asmir Begović zadovoljan što će Safet Sušić i ubuduće sjediti na klupi "zmajeva".

Iako je za njegove usluge bio zainteresovan i Real Madrid, Asmir Begović i naredne sezone braniće boje engleskog premijerligaša Stouk sitija.

On je u intervjuu za agenciju Patria poručio da ostaje u Engleskoj, uprkos kalkulacijama da bi mogao da promijeni sredinu.

"Ostajem u Engelskoj. Nisam imao kontakr s bilo kim drugim. Ja sam zadovoljan time. Pripreme za mene počinju sljedeće sedmice i radujem se novoj sezoni i imamo za cilj napraviti neki veći iskorak u ovoj godini", kaže Begović.

Utisci sa Mundijala u Brazilu polako se sliježu. Na redu su klupske obaveze.

"Bitno je pobijediti svaku utakmicu upravo zbog FIFA-ine liste. U Brazilu je bio cilj proći dalje, to nismo ostvarili, ali postići prvu pobjedu na SP i zabiti prve golove puno znači. Ostavili smo dobar dojam na svjetsku fudbalsku javnost tako da ima puno toga pozitivnog što se desilo u Brazilu. Na kraju mi želimo još napredovati. 19. mjesto je odlično, ali mi želimo napredovati još više", dodao je Begović.

"Jedinica" reprezentacije BiH smatra da je ostanak na klupi Safeta Sušića odlična stvar.

"Dosta smo napredovali sa selektorom Sušićem na čelu i mislim da je dobro što je on i dalje na našoj klupi. Možemo napredovati još jer imamo dobre igrače. Moramo se plasirati i na Evropsko prvenstvo i dokazati svoj kvalitet. Odluka o ostanku Sušića je dobra i ne vidim nikakve probleme. Svi igrači su zadovoljni i jedva čekamo početak kvalifikacija da budemo zajedno i igramo zajedno i pobjeđujemo", pojasnio je Begović.

Prvenstvo u Engleskoj počinje 16. avgusta, a Begovićev Stouk siti u prvom kolu dočekaće Aston Vilu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC