• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SARAJEVO: Hrabro u Norveškoj

Autor mondo.ba

Fudbaleri Sarajeva još danas će trenirati u glavnom gradu BiH, nakon čega slijedi put u Norvešku, gdje ih u četvrtak od 18 časova očekuje revanš meč drugog kola kvalifikacija protiv domaćeg Haugesunda. Norvežani brane 1:0 sa "Koševa".

 SARAJEVO: Hrabro u Norveškoj Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Osvajač Kupa Bosne i Hercegovine doživio je na "Koševu" minimalan poraz 0:1 u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope od norveškog Haugesunda. Ipak, bordo tim se ne predaje i u revanšu će pokušati nadoknaditi zaostatak od jednog gola.

Trener Sarajlija Dženan Uščuplić u razgovoru za klupski sajt otkrio je kako teku pripreme za izuzetno važan meč na sjeveru Evrope.

"Napravili smo kompletnu analizu utakmice protiv Haugesunda na Koševu, koju smo prezentovali igračima. Pripreme teku najnormalnije. Spremamo se za revanš. Igrači žele da naprave dobar rezultat u Norveškoj. Primjetno je na treninzima, da je jako veliko zalaganje svakog pojedinca", rekao je Uščuplić.

Haugesund osim utakmica u kvalifikacijama za Ligu Evrope, uporedo igra i mečeve domaćeg prvenstva i kupa, pa će bordo tim pokušati da iskoristi zgusnut raspored Norvežana i iznenadi ih na njihovom terenu.

"Zbog prevelikog umora, branili su se na Koševu. Nažalost, uspjeli su sačuvati svoju mrežu i postići taj gol, uprkos jako dobroj igri naših momaka. Očekujem da neće odustajati od svog načina igre i očekujem utakmicu sličnu onoj na Koševu, s obzirom da u nedjelju Haugesund očekuje jako bitna ligaška utakmica", naglasio je strateg Sarajlija.

Nekoliko fudbalera Sarajeva kuburi sa povredama, pa još nije poznat ko će se suprotstaviti Haugesundu u revanšu.

"Imamo određenih problema što se tiče zdravstvenog biltena ekipa. Tatomirović i Kovačević se žale na povrede, ali će ići sa nama. Nadamo se da će naš medicinski tim uspjeti da ih na vrijeme osposobi. Što se tiče ostatka ekipe, ima još vremena do utakmice, kako bi donijeli konačnu odluku o sastavu", dodao je Uščuplić.

Meč na stadionu Haugesunda igra se u četvrtak, 24. jula od 18 časova.

U slučaju da Sarajevo uspije da eliminiše norveškog predstavnika, u trećem kolu kvalifikacija za drugo po jačini evropsko klupsko takmičenje igraće protiv Atromitosa iz Grčke.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC