• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Plemići" sanjaju prolaz

Autor mondo.ba

Poslije 0:0 u Mostaru, šampion BiH Zrinjski večeras od 20 časova u Sloveniji protiv Maribora igra revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Iako je Zrinjski u prvom meču na stadionu "Pod Bijelim brijegom" pokazao mnogo više od favorizovanih Slovenaca, "plemići" nisu uspjeli bolju igru da krunišu pogotkom, pa je Maribor više srećno i spretno, nego zasluženo, došao do remija 0:0.

MAKABI

Ukoliko uspije da eliminiše Maribor, Zrinjski će u trećem kolu kvalifikacijama za najjače klupsko evropsko takmičenje igrati protiv izaelskog Makabija. Tim iz Tel Aviva sinoć je sa 2:0 slavio protiv Santa Kolome i ukupnim rezultatom 3:0 očekivano izborio prolaz dalje.

Dobra partija u Mostaru popravila je ionako dobru atmosferu u taboru crveno-bijelih, pa su na revanš u Sloveniju otputovali sa velikom dozom optimizma.

"Imamo se pravo nadati prolasku u naredni krug takmičenja. Jedan gol postignut u gostima stvari bitno mijenja u našu korist. Maribor je i dalje favorit, ali mi nismo bez šansi. Sve je i dalje otvoreno. Još jednom ćemo detaljno analizirati sve što se dešavalo u prvoj utakmici. Iako je protivnik imao veći posjed lopte, mislim da smo mi većim dijelom bili bolji i prava je šteta što to nismo krunisali pogotkom", izjavio je kapiten Zrinjskog Pero Stojkić za Nezavisne novine.

Slično razmišlja i mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Danijel Graovac.

"Sama činjenica da imamo aktivan rezultat, da nismo primili gol kući i da smo uz to odigrali dobro, daje nam pravo da se nadamo. U Mariboru ćemo nastojati primijeniti isti pristup igre kao u prvom meču i uz malo sreće nije nemoguće da iznenadimo. Domaćini će sigurno biti nervozniji, krenuti ofanzivno, a to nama ostavlja prostor da lakše priđemo njihovom golu", naglasio je Graovac.

Revanš meč zbog crvenog kartona u finišu susreta u Mostaru preskočiće Milan Muminović.

"To će za nas biti hendikep jer zahtjevan zadatak je pred nama. Imamo priliku uz malo sreće napraviti nešto značajno, ali ništa bolja situacija nije ni domaćinima. Ako damo gol u gostima, to nam može donijeti ogromnu prednost. Isto tako znam da ako oni ne postignu rano pogodak, ući će nervoza u njihove redove i na to ćemo računati", smatra strateg "plemića" Branko Karačić.

Meč na stadionu "Ljudski vrt" u počinje u 20 časova, a glavni arbitar biće Rus Sergej Lapočkin.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC