• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Debakl za kraj evropskog puta Širokog Brijega

Autor mondo.ba

Široki Brijeg poražen od Mlade Boleslav i u drugom meču. Nakon 1:2 u Češkoj, Hercegovci na svojoj "Pecari" izgubili još ubjedljivije u revanšu - 0:4 i završili takmičenje u Evropi za ovu sezonu.

Bosna i Hercegovina ostala je sa samo jednim predstavnikom u Evropi.

Nakon što je Sarajevo uspjelo da nadoknadi zaostatak iz prvog meča i slavi u Haugesundu 3:1, to nije uspjelo Širokom Brijegu, koji je nakon poraza u Češkoj prije sedam dana, doživio još jedan neuspjeh od Mlade Boleslav.

ŠIROKI BRIJEG - MLADA BOLESLAV 0:4 (0:1)

Česi su dominirali cijelim tokom susreta, a Širokobriježani skoro da nisu ozbiljnije zaprijetili golmanu gostiju Alesu Hruški.

Tek u uvodnim minutama meča fudbaleri Širokog Brijega krenuli su ofanzivno, ali je već u 19. minutu blizu 5.000 gledalaca na stadionu "Pecara" doživjelo hladan tuš.

Odbrana domaćih napravila je veliki kiks, omogućila Jiržiju Skalaku da izađe sam pred golmana Antonia Soldu, što je napadač Mlade Boleslav znao da kazni i zatrese mrežu Širokobriježana.

Desetak minuta trebalo je Česima u nastavku meča da dođu i do drugog gola i tako definitivno rasprše nade domaćih da mogu proći u treće kolo kvalifikacija i izboriti dvomeč sa slavnim francuskim Lionom.

Mladi bh. fudbaler Jasmin Šćuk, koji je rođen u Jablanici, uposlio je Mihala Duriša, a Soldo nije imao šanse i gosti su poduplali prednost.

Izabranici Slavena Muse svjesni da im za prolaz dalje trebaju čak četiri gola, pomirili su se sa eliminacijom, pa je češki tim do kraja meča postigao još dva pogotka.

Prvo je defanzivac Antonin Rosa u 75. minutu pogodio za 0:3, a deset minuta kasnije "tačku na i" stavio je Duriš svojim drugim, a za Mladu Boleslav četvrtim golom.

ŠIROKI BRIJEG: Soldo, Brekalo, Laštro, Marković, Ćorić, Pehar (od 78' Kožulj), Zakarić, Landeka (od 61' Mihaljević), Vagner, Peko (od 61' Ljubić). Trener: Slaven Musa.

MLADA BOLESLAV: Hruška, Navratil, Rosa, Smejkal, Skalak, Štohancl (od 61' Vukadinović), Šćuk, Šisler (od 72' Mila), Boril, Duriš, Magera (78' Šultes). Trener: Karel Jarolim.

TOK UTAKMICE:

85' GOOOL!!! Sam kao duh u petercu Širokobriježana Duriš postiže svoj drugi gol za 4:0. Debakl Širokog Brijega pred domaćim navijačima.

80' "Rezervista" Širokog Brijega Mario Ljubić dobro je zahvatio loptu nakon centaršuta, ali je ona samo okrznula vanjski dio stative i završila u gol-autu.

75' GOOOL!!! Zaspala je odbrana Širokog Brijega, što su kaznili gosti i poveli sa 3:0. Sam na nekoliko metara od gola domaćih našao se defanzivac Antonin Rosa i glavom savladao nemoćnog Soldu.

68' Pokušaj Brazilca Vagnera iz slobodnog udarca lako je osujetio golman gostiju Hruška, ostaje 0:2.

61' Slaven Musa pokušava dvostrukom izmjenom da razdrma svoju ekipu. Umjesto Peke i Landeke, u igri su sada Mario Ljubić i Filip Mihaljević. Ipak, teško je očekivati da Širokobriježani mogu napraviti nešto više, s obzirom da su im sada za prolaz potrebna čak četiri pogotka.

55' GOOOL!!! Česi su blizu plasmana u treće kolo kvalifikacija, sada vode 2:0. Kao i u prvom meču, kada je Skalak pogodio za 1:0, a Mihal Duriš za 2:0, i na "Pecari" isti scenario. Jablaničanin Jasmin Šćuk uposlio je Duriša, a Soldo nije imao šanse i gosti su poduplali prednost.

51' Najbolji igrač na meču Skalak mogao je postići i drugi gol na utakmici, ali srećom po domaće nije bio dovoljno precizan.

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Nema izmjena u ekipama.

- Nakon prvih 45 minuta, Mlada Boleslav vodi 1:0, po prikazanom sasvim zasluženo. Gosti kontrolišu susret, naročito poslije postignutog gola. Tim Slavena Muse moraće da zaigra mnogo bolje u nastavku ukoliko želi izbjeći eliminaciju.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

43' Peko je bio u kaznenom prostoru Čeha, oklijevao, prekombinovao se i izgubio loptu.

36' Ponovo iz prekida prijete gosti. Nakon šuta Skalaka iz slobodnog udarca, lopta je završila za malo pored stative Soldinog gola.

30' Odlično je Lukaš Magera šutirao iz slobodnog udarca, ali se lijepom intervencijom istakao golman tima sa "Pecare".

27' Sjajna akcija Širokobriježana. Zakarić i Stipo Marković su kombinovali, uslijedilo je ubacivanje sa lijeve strane, ali Ivan Peko nije najbolje ciljao i lopta je prohujala malo pored desne stative gola Alesa Hruške.

23' Nakon obećavajućeg početka, gol gostiju kao da je potpuno dekoncentrisao domaće fudbalere, koji nikako da dođu do daha. Napadi Čeha sve učestaliji.

...
Izvor: YouTube

19' GOOOL!!! Mlada Boleslav vodi na "Pecari". Po drugi put su se fudbaleri Širokog Brijega kockali sa ofsajd zamkom, ali sada su kažnjeni. Jirži Skalak iskoristio je neopreznost domaćih defanzivaca, predriblao i golmana Antonia Soldu i pogodio za 0:1.

9' Goran Zakarić krenuo je prema golu gostiju, ali ga je sustigla odbrana Mlade Boleslav i izbacila loptu u korner. Propala je lijepa prilika da mladi napadač još jednom zatrese gol Čeha (postigao jedini gol za Široki Brijeg u prvom meču).

8' Širokobriježani su krenuli ofanzivno od starta ka golu Mlade Boleslav. Za sada par poluprilika u šesnaestercu Čeha, ali bez šuta u okvir gola.

1' Počela je utakmica na "Pecari". Pravdu će dijeliti Alan Mario Sant (Malta).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC