• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uščuplić: Poklon svim navijačima Sarajeva!

Autor mondo.ba

Odlična igra i pobjeda u Haugesundu (3:1) odvela je fudbalere Sarajeva na megdan grčkom Atromitosu u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

 Uščuplić: Poklon svim navijačima Sarajeva! Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Malo ko je očekivao da će nakon poraza na "Koševu" osvajač Kupa BiH uspjeti da eliminiše Norvežane.

Ipak, fudbaleri Sarajeva nisu se predavali. Hrabrom, napadačkom igrom, tim Dženana Uščuplića došao je do velike pobjede 3:1 i plasmana u narednu rundu kvalifikacija za drugo po jačini evropsko klupsko takmičenje.

OKIĆ

Fenomenalan debi u bordo dresu ukrašen sa dva pogotka imao je Ševko Okić, koji je početkom jula stigao iz mostarskog Veleža. "Presretan sam zaista! Za mene ovi golovi u dresu Sarajeva mnogo znače. Po prvi put igram evropske utakmice i presretan sam što su upravo moji golovi odveli Sarajevo u narednu rundu takmičenja. Smatram da su svi odigrali jako dobro i radujem se prvoj utakmici protiv grčkog predstavnika pred ispunjenim Koševom", rekao je Okić.

Mrežu norveškog tima prvi je načeo Beograđanin Miloš Stojčev, da bi sjajno izdanje bordo tima uljepšao Ševko Okić sa dva gola, od kojih je drugi bio u situaciji kada je Sarajevo ostalo sa igračem manje, jer je iskusni Džemal Berberović zbog dva žuta kartona morao ranije pod tuš.

Nakon meča na sjeveru Evrope, trener Sarajlija blistao je od sreće.

"Vratilo nam se ono što smo propustili u Sarajevu. Nije mala stvar postići pogodak nakon isključenja. Čestitam svojim igračima. Imamo četiri, pet dana da se pripremimo za sljedeću utakmicu. Mislim da ćemo biti spremni i svježi", rekao je Uščuplić nakon meča, a prenosi klupski sajt Sarajeva.

...
Izvor: YouTube

On je naglasio da je trijumf u Norveškoj poklon svim navijačima Sarajeva.

"Izmjena Duljevića je dio taktičke zamisli. Mislim da se za poluvrijeme maksimalno istrošio. Pojačali smo sredinu terena, s obzirom da je tu bio sam Gojko Cimirot. Još za kraj želim reći da je ovo poklon svim navijačima Sarajeva za Bajram i želim čestitati svojim igračima na odličnoj utakmici", dodao je Uščuplić.

Sarajevo će u trećoj rundi kvalifikacija igrati protiv grčkog predstavnika Atromitosa. Prvi meč igra se na "Koševu" 31. jula od 20.30 časova, a revanš je sedam dana kasnije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC