• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milinković-Savić: Boriću se da budem prvi golman

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Mladi golman novosadske Vojvodine Vanja Milinković-Savić, koji je potpisao ugovor sa slavnim Mančester junajtedom, u razgovoru za MONDO kaže da će dati sve od sebe da zaigra za slavni klub i bude prvi golman "đavola".

Vanja Milinković-Savić novi je član Mančester junajteda. Mladi golman Vojvodine i mlade reprezentacije Srbije potpisao je ugovor sa engleskim klubom, a narednih godinu dana ostaće u Vojvodini kao pozajmljen igrač.

Njegov transfer čekao je potvrdu Fudbalskog saveza Engleske (FA) i dobio je, ali Vanja je u razgovoru za MONDO priznao da je euforiju osjetio još kada je prošao probu prije dva mjeseca iako je sada tek zvanično igrač Mančester junajteda.

"Ja sam tu čar osjetio kada sam potpisao ugovor. Sada nemam neki poseban osjećaj, pošto sam znao da je to gotovo, a FA je to trebao samo da odobri. Potpisivanje ugovora sam proslavio, bio je to savršen osjećaj“, rekao je Milinković-Savić koji je oduševljen enegleskim klubom.

"Samim tim što sam svo vrijeme trenirao na SC Vujadin Boškov imao sam odlične uslove za našu državu, ali kad sam vidio kako je tamo i ovdje, to je bukvalno nebo i zemlja. Samim im što su me pozvali i poslali ponudu bilo je sjajno. Iskustvo treninga sa prvotimcima Mančester junajteda je značajno, ali ne zanosim se nešto s tim.“.

Sedamnaestogodišnji golman prema dogovoru Vojvodine i Mančester junajteda ostaće u Novom Sadu još godinu dana kao pozajmljen igrač, ali svjestan je da će to upravo biti možda i najbitniji period u njegovoj karijeri.

"Sve zavisi kako ću ovdje braniti, u zavisnosti od toga oni će me staviti u tim koji oni odluče“.

Vanja Milinković-Savić mogao bi postati tek treći Srbin koji će zaigrati u Mančester junajtedu. Nemanja Vidić postao je legenda "đavola“ sa 300 odigranih utakmica, ali Zoran Tošić odigrao je samo pet utakmica poslije prelaska iz Partizana, a Adem Ljajić nije ni dobio priliku pošto je zbog problema sa radnom dozvolom morao da ode u Fiorentinu.

Milinković-Savić se međutim ne osvrće na loša iskustva svojih prethodnika i ističe da će dati maksimum da stane među stative slavnog kluba.

"Ne dotiču me ta njihova iskustva. Idem da ginem i da zaslužim svoje mjesto. To je moj stav. Ako već idem u taj Mančester junajted idem tamo da branim, da budem prvi golman“, poručio je on.

Na Milinković-Savića najveći utisak u Mančesteru ostavila je spontanost i ljubaznost njegovih zvijezda, među kojima i bivšeg kapitena Nemanje Vidića, koji je u međuvremenu prešao u Inter.

"Atmosfera je vrhunska, to su sve momci bez kompleksa, svi su tu da ti pomognu, atomsfera u klubu je savršena i to je ostavilo najveći utisak na mene. Nemanja me dočekao tamo kao rođenog brata. Došao mi je u svlačionicu, on kao Nemanja Vidić, je meni neko poštovanje ukazao, to je savršeno. Ispričao mi je da tamo nema loših ljudi, nema kompleksaša, nikakvog straha da li će to biti normalni likovi“, rekao je, a zatim dodao da se trag Vidića i dalje osjeća u Mačesteru:

"Samim tim što se pred svaku utakmicu pjevaju njegovu pjesmu dovoljno govori o njegovom tragu. A i uvjeren sam da će se jednog dana vratiti u Mančester junajted“.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC